Élet-Stílus

Boldogabbak leszünk, ha leállunk a facebookozással

facebook (Array)
facebook (Array)
Dán kutatók több mint ezer, napi szinten aktív Facebook felhasználótól vonták meg a közösségi oldal használatát. Meglepő eredményre jutottak.

A koppenhágai székhelyű Boldogságkutató Intézet több mint ezer “Facebook-függőt” vont be a kutatásába, mely során arra voltak kíváncsiak, hogyan befolyásolja az életüket az, ha megtiltják nekik az oldal használatát – írja a quartz

Két csoportra bontották a kísérletben résztvevőket. Az egyiknek megengedték, hogy a megszokott módon használják az alkalmazást, míg a másiknak teljesen megtiltották. Egy hét után megdöbbentő eredményről kaptak tájékoztatást a kutatók.

A Facebooktól eltiltottak elégedettebbek voltak az életükkel, 88 százalékuk boldognak vallotta magát, míg a közösségi oldalt folyamatosan használók között ez az arány csak 81 százalék lett.

Akik nem használták a Facebookot, elmondásuk szerint kevésbé váltak mérgessé, jobban élvezték az életet és jobban lelkesedtek a hétköznapi dolgokért. Az emberekkel való kapcsolatuk is megváltozott: többet találkoztak ezalatt az egy hét alatt ismerőseikkel, többet mozdultak ki otthonról és 55 százalékkal kevésbé érezték magukat stresszesnek.

Egyre többen érzik úgy, hogy a Facebook roncsolja az emberi kapcsolatokat, az egész csak a képmutatásról szól, az oldalon bemutatott “élet” sokszor köszönőviszonyban sincs a valós élettel. Legutóbb egy elkeseredett, félmillió követővel rendelkező Instagram “celeb” kelt ki a közösségi oldalak ellen és vallott meglepő őszinteséggel az oldalakon folytatott életéről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik