Élet-Stílus

Sírva fejezte be karrierjét „a tökéletes Instagram-lány” – videó

Az egész egy nagy hazugság volt.

„Ez a legutolsó bejegyzésem a YouTube-on. Még nem meséltem el nektek, hogy miért hagytam abba.” – így kezdődik a 18 éves Essena O’Neill videója. Nagyon 21. századi sztori.

Az ausztrál lány gimnazistaként valóságos online birodalmat épített fel: Instagram-oldalát több mint félmillióan követték, YouTube-csatornájára több mint 250 ezren iratkoztak fel. Ő pedig csak pakolta fel a képeket és a videókat, amelyeken tökéletes alakját hangsúlyozó ruhákban szerepel.

És most elege lett.

Modellkarrier-ajánlatok ide, szponzorok oda, Essena egyáltalán nem boldog. Sokkal inkább magányos és szomorú. Rájött, hogy függő volt: csak az érdekelte, mennyi lájkot kap egy fotója, hány új feliratkozóval, rajongóval, követővel gyarapodnak a csatornái és az oldalai.

A másik probléma, hogy a képek hazudtak. A fotókon ugyanis nem a tökéletes testű lány szerepelt.

Ahhoz, hogy hibátlanul nézzen ki, egészségtelenül (rendkívül kalóriaszegényen) kellett étkeznie; a fotókon nem természetes és valódi szépsége tükröződött: behúzott hassal, kitolt mellekkel pózolt; és rengeteg kép közül pakolta ki az egyetlen igazán jól sikerültet – persze csak azután, hogy órákig javítgatták mindenféle szoftverekkel.

A ruhák egy részét sosem viselte volna az utcán – csak éppen fizettek neki azért, hogy felvegye őket. Ezért a postért például 400 dollárt kapott.

Az egész egy nagy hazugság volt. És csak ezek a hazug képek adták meg neki a boldogságot – illetve annak illúzióját. Arról nem is beszélve, hogy ezek a megcsinált fotók alaposan félrevezetik azokat a lányokat, akik azt gondolják, ilyen a tökéletes élet.

Essena azóta kitörölt kétezer fotót az Instagramról (a maradéknál pedig feltüntette, hogy mi mindenben hazudnak a képek), beszüntette Tumblr-oldalát, és bejelentette, hogy befejezi YouTube-csatornájának működtetését. A meglepően őszinte vallomást az említett utolsó videóban tette közzé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik