Élet-Stílus

Egy órával a szülés előtt tudta meg a 47 éves nő, hogy terhes

Éles hasi fájdalmai miatt kellett kórházba szállítani. Azt hitte, epeköve van.

„Borzasztóan meg voltam ijedve, mikor kiderült, hogy kórházba kell mennem” – kezdi nem mindennapi történetét a 47 éves Judy Brown. A massachusettsi asszony az ABC Newsnak elmondta, az utolsó utáni pillanatig azt hitte, komoly – életveszélyes – egészségügyi problémája van. Álmában se gondolta volna, hogy néhány órával később élete meglepetése éri majd.

Pedig így történt. Miután Judy megérkezett a Beverlyben lévő központi kórházba, az ügyeletes orvos megvizsgálta. Hamar kiderült, hogy a panaszait nem bélelzáródás, vagy egyéb emésztési rendellenesség, hanem a beindult szülés okozza.

„Mikor az orvos szembesített azzal, hogy gyermeket várok, és hogy nemsokára világra is hozom majd, azt hittem, rosszul hallok. Beletelt egy kis időbe, mire felfogtam, mi történik velem” – árulta el.

A 47 éves nő, akit a kórházba elkísért férje is, egy órával később egészséges kislánynak adott életet. A gyermeket szülei a nagymamák után Carolyn Rose-nak nevezték el.

„22 éve vagyok házas, és bevallom őszintén, ebben a korban már egyáltalán nem számítottam rá, hogy teherbe eshetek” – mondta a nő, majd hozzáteszi, még úgy sem jutott eszébe, hogy várandós lehet, hogy észlelte a testén végbemenő változásokat.

„Nagyon ritkán előfordulhat, hogy egy kismama a szülés pillanatáig nem veszi észre, hogy terhes” – ezt már dr. Kim Gecsi, a clevelandi egyetemi kórház nőgyógyásza nyilatkozta az ABC-nek. A szakember hozzátette, az ilyen esetek hátterében az esetek egy jelentős részében a tagadás áll:

„A kismama nem hajlandó tudomásul venni, hogy terhes. Még maga előtt is tagadja. És mint tudjuk, a tagadás olykor igencsak erős tud lenni.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik