Élet-Stílus

Íme, 14 dolog, amit a sikeres emberek még reggeli előtt csinálnak

Abszolút nem alaptalan a régi bölcsesség: ki korán kel, aranyat lel. A Világgazdasági Fórumon (WEF) által végzett felmérés szerint, a legnagyobb cégek vezetői, a reggeleikből igyekeznek kihozni a legtöbbet.

„Azok közülünk, akik legnagyobb szakmai sikereket érték el, és a legaktívabb életet élik, mind osztják azt a filozófiát, hogy a napjaik első óráiban a számukra legfontosabb dolgoknak szentelik, mielőtt még mások ügyeivel kellene foglalkozniuk” – áll a WEF közleményében, melyben tizennégy olyan dolgot sorolnak fel, amiket a sikeres emberek, még reggeli előtt csinálnak – írja a Telegraph.

Megállapításaikat tudományos érvekkel is alátámasztják, az időmenedzsment-szakértő Laura Vanderkam könyvére, illetve a Floridai Állami Egyetemen, Roy Baumeister professzor által vezetett kutatás eredményeire alapozva.

A WEF megjegyzi, hogy a cégvezetők nem csinálják mind a tizennégy dolgot minden reggel, de ezek azok, amikkel hatékonyan lehet indítani a napot.

1. Korán kelés – A nagyvállalatok vezetőinek kilencven százaléka reggel hat előtt ébred. Indra Nooyi, a Pepsi vezére például hajnali négykor kel, és legkésőbb hétre az irodájában van. Bob Iger, a Disney igazgatója fél ötkor kell, hogy olvashasson, és átböngéssze a híreket, Jack Dorsey, a Square vezetője pedig fél hatkor már kocog.

r1

2. Első a víz – Reggelente a legtöbben kávét iszunk először, ami nem megfelelő választás. Az emberi szervezetben zajló folyamatok miatt, az első kávé ideális ideje délelőtt kilenc és tizenegy óra között van. A napot vízzel kell indítani, ami hidratálja a szervezetet, ezzel élénkít, és beindítja az anyagcserét.

3. Mozgás – A testmozgás mindig egészséges, ám azok, akik reggelente végzik, sokkal kevésbé hajlamosak később kifutni az időből. A reggeli előtti edzés az egész hátralévő napra lecsökkenti a stressz szintjét, visszafogja a kalóriadús étrend káros hatásait, és nagyban javítja az alvás minőségét.

4. Kihasználva a frissességet, munka egy kiemelt fontosságú üzleti projekten.

m2

5. Ugyanezért: munka egy személyesen fontosnak tartott projekten, ami akár hobbi is lehet.

6. Családdal töltött idő – akár olvasás a gyerekeknek, akár egy hatalmas reggeli készítése közösen.

7. Beszélgetés a házastárssal még az előtt, hogy túl fáradtak lennénk hozzá.

8. Beágyazás – hihetetlen, de a rendben hagyott fekhely sokkal produktívabb, és boldogabb naphoz vezet.

9. Kapcsolatok építése, és ápolása korai találkozókon, akár egy kávé mellett.

m4

10. Meditáció, az elme megtisztítása, hogy csak az adott napra tudjunk koncentrálni.

11. Jegyzetek készítése azokról a dolgokról, amik boldoggá tesznek, amikért hálásak vagyunk.

12. Tervkészítés – ha reggel egyben látjuk az egész előttünk álló napot, könnyebben eltervezhetjük, hogy mire fókuszálunk majd jobban, és mire kevésbé.

13. Fontos emailek olvasása.

14. A hírek átböngészése.

m5

Ajánlott videó

Olvasói sztorik