Élet-Stílus

Egy évnyi fájdalom után, meglepő dolgot operáltak ki egy férfi szívéből

mutet(960x640).jpg (Array)
mutet(960x640).jpg (Array)
Csak egy hétórás műtét végén tudta meg, miért szenvedett egy éven keresztül.

A 42 éves argentin férfi, Horacio Rodriguez elmúlt egy éve maga volt a pokol. Azt mondja, az elmúlt hónapokat állandó fájdalomban és bizonytalanságban töltötte, nem tudta ugyanis, hogy mi baja van. Kálváriája, mint kiderült, egy tavaly év végi családi vacsorán kezdődött, ahol Horacio saját bevallása szerint túl sokat evett.

Attól az estétől kezdve állandó egészségügyi panaszok gyötörték. Először tüdőgyulladás gyanújával került kórházba nehézlégzés és köhögési rohamok miatt. Az orvosok antibiotikummal kezelték, de az állapota a gyógyszerek hatására sem akart javulni. Sőt! Az állapota egyre csak romlott: súlyt vesztett, vért köhögött és nehezen vette a levegőt.

Fotó: mirror.co.ukFotó: mirror.co.uk

Ekkor már egy olyan fertőzéssel kezelték, ami a szívét támadta meg. A gyógyszerek ezúttal sem segítettek, ezért újabb vizsgálatok következtek, melyek végén a férfi orvosai úgy döntöttek, felnyitják Horacio mellkasát. “Arra gyanakodtunk, hogy egy korábbi vérátömlesztés során kerülhetett valami a szívébe” – magyarázza a férfi kezelőorvosa, dr. Fernando Cichero.

A hét órás műtét során végül kiderült, az egy évig tartó szenvedést egy egyszerű fogpiszkáló okozta, ami a vacsora után Horacio szívébe jutott. “Mikor megláttuk a fogpiszkálót, nem akartunk hinni a szemünknek” – mondja, majd hozzáteszi, a világ minden tájáról konzultált kollégákkal, de még senki sem hallotta hasonló esetről.

Horacio még lábadozik a műtét után, de orvosa szerint, miután közölték vele a hírt, hogy a tüneteit egy fogpiszkáló okozta, hangos nevetésben tört ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik