Élet-Stílus

1000 kilométert gyalogolt az elveszett kutya, egy év után tért haza

A kalandvágyó mopsz Texastól egészen Mississippiig gyalogolt, de már otthon piheni ki az út fáradalmait.

Egy évvel azután, hogy 11 hónapos kutyájuknak, Chipsnek nyoma veszett, meglepő telefont kapott a texasi Mark Becker és édesanyja, Joni Harrel. Több mint 1000 kilométer távolságból, egy mississippi állatmenhely jelentkezett náluk az örömhírrel, hogy megtalálták elveszett kutyájukat. „Nem akartam elhinni, amit hallok, hiszen már rég letettünk arról, hogy valaha viszontlátjuk őt” – nyilatkozta Joni.

Mint kiderült, a kalandvágyó mopsznak, tavaly nem sokkal hálaadás előtt, egyik pillanatról a másikra veszett nyoma. „Korábban is előfordult már, hogy egy-két órára elkódorgott, de mindig hazatalált. Addig a napig.” Joni és fia, Mark sokáig keresték a kutyát, minden létező fórumon, ám mikor hosszú hónapok után se hallottak róla, letettek arról, hogy megtalálják.

Kép forrása: NBC Los Angeles
Kép forrása: NBC Los Angeles

Chips mindeközben lankadatlan rótta a kilométereket. Az állatorvos szerint, ahova egy jószívű ismeretlen vitte be egy bevásárlóközpont parkolójából, legalább 650 mérföldet, vagyis több mint 1000 kilométert gyalogolt. A kutya szerencséjére volt benne azonosító chip, így eredeti gazdái már másnap útnak indultak érte. „Csodálatos. Képtelen vagyok visszatartani a könnyeimet” – mondta Joni, miután újra átölelhette elveszett kutyáját.

 

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik