Élet-Stílus

120 éves esküvői ruhában áll majd az oltár elé

A 30 éves Abigail lesz a 11. menyasszony, aki ebben a szaténruhában mondja majd ki a boldogító igent.

Amikor a 30 éves Abigail Kingston igent mondott barátjának, tudta, hogy az esküvőjükig eltelő időben csupa szervezés lesz az élete. Sok mindenen aggódott is. Hogy tökéletes legyen a vacsora, hogy mindenkinek tetsszen a ezen, sőt, még azon is, hogy jó idő legyen. Egy dolog azonban még a legnagyobb káoszban is biztos volt: hogy ugyanabban a ruhában áll majd oltár elé, mint édesanyja.

A szaténből és selyemből készült ruhaköltemény ugyanis nem mindennapi darab. Először Abigail üknagymamája viselte, még 1895-ben, azóta pedig kilenc további esküvőn játszott kulcsszerepet. Többek között Abigail édesanyjának nagy napján is.

„Szerettem volna folytatni ezt a szép családi hagyományt” – mondja Abigail, majd hozzáteszi, mivel a menyasszonyi ruhát utoljára 1991-ben viselték, az azóta eltelt időben meglehetősen megkopott már. „Külön nehézség volt, hogy a ruhát eddig több mint féltucatszor átalakították már, így az anyag igencsak sérülékennyé vált.”

Kép forrása: Mashable
Kép forrása: Mashable

Szerencsére Deborah LoPresti’s esküvői divatszalonja vállalta, hogy felfrissíti a 120 éves ruhát. „Összesen 200 órát dolgoztak vele, hogy újra régi fényében tündökölhessen, és még épp időben elkészültek vele, hogy október 17-én minden szem rászegeződhessen” – nyilatkozta büszkén Abigail a Lehigh Valley Live-nak.

A lap újságírója beszélt Abigail édesanyjával is, aki elárulta, a ruhával nem csak a hagyomány, de a szeretet is tovább öröklődik. „Szerencsések vagyunk, hogy van egy ilyen csodaszép hagyományunk” – tette hozzá.

Ha még több képet nézne a ruháról, kattintson ide.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik