Élet-Stílus

Egymás kezét fogva gyógyultak a koraszülött ikrek

A lányok anyukája azt mondja, gyermekeinek a köztük lévő szoros kötelék adott erőt a túléléshez.

Lily és ikertestvére, Grace egészséges, életvidám és mosolygós kislányok. Éppúgy, mint bármelyik korukbeli, aki a közeljövőben ünnepli majd első szülinapját. Mivel szerencsére nem látszik rajtuk semmi, a lányokról csak kevesen tudják, hogy érkezésük egyáltalán nem volt zökkenőmentes. Sőt! Sokáig az sem volt biztos, hogy a lányok, akik 13 héttel a szülés kiírt időpontja előtt, sürgősségi császármetszéssel jöttek a világra, túlélik a születésüket.


Képek forrása: Michael Trail 

Édesanyjuk, a 20 éves Hannah Moore a Daily Mail című brit lapnak elmondta, élete legnehezebb időszakát élte át a lányai születését követő hetekben. „Kezdetben közös inkubátorba fektették őket az edinburghi kórház csecsemő intenzívosztályán, ám hamar kiderült, hogy Lilynek bakteriális fertőzése van. Az orvosok, hogy megóvják Grace-t, szétválasztották őket egymástól.”

 

„Sokáig nem tudtuk, elég erősek-e ahhoz, hogy életben maradjanak, de szerencsére mindketten sikerrel vették az akadályokat.” Hannah elárulta azt is, gyermekeinek végül hét hetet kellett külön inkubátorban tölteniük. „Mikor végre újra találkozhattak, és egymás mellé fektettük őket, azonnal megfogták egymás kezét” – emlékezett vissza az anya, aki azt mondja, a lányoknak ez a különös és szoros kötelék adott erőt ahhoz, hogy túléljék a születésük utáni első hónapokat.

 

„Szerencsére ma már teljesen egészségesek. Boldogok és teli vannak energiával. Minden percüket együtt töltik és gyakorlatilag elválaszthatatlanok egymástól. Ha szétválasztjuk őket, mindketten sírni kezdenek” – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik