Élet-Stílus

Terhességnek hitték az orvosok a 25 éves nő daganatát

Két hónap alatt fél tucat terhességi tesztet végeztettek vele, mert nem hitték, hogy a tüneteit betegség okozza.

„Mázlim volt, hogy nem hagytam magam. Hogy végül nem engedtem, hogy néhány buta teszttel lerázzanak” – mondta a 25 éves brit nő a Mirrornak, aztán hozzátette azt is, már az első tünetek jelentkezése óta tudta, hogy valami nincs rendben vele. „Addig mentem orvostól orvosig, még valaki végre hajlandó volt komolyan venni azt, amit mondok neki” – tette hozzá. Ehhez azonban több mint két hónapra volt szükség.


Képek forrása: mirror.co.uk

Louise Bryant először tavaly márciusban érezte azt a furcsa fájdalmat hastájékon, ami azonnal arra késztette, hogy megnézesse magát. De csak két és fél hónappal később, májusban derült fény arra, hogy a panaszait egy több mint 20 centisre nőtt petefészekciszta okozza.

„A tünetek jelentkezése és a diagnózis között eltelt időben különböző orvosok összesen hét terhességi tesztet végeztettek velem. Mindegyikük meg volt győződve róla, hogy a hátfájdalmat, a furcsa hasfájdalmat, a puffadást és a légszomjamat terhesség okozza. Volt olyan, aki folyamatosan azt bizonygatta nekem, hogy kell lennie ott valaminek.”

Volt is: egy több mint 20 centis daganat Louise bal petefészkén, amit végül egy májusi ultrahangos vizsgálat mutatott ki és ami olyan nagyra nőtt, hogy teljesen összenyomta a fiatal nő belső szerveit. „Az orvosok először azt hitték, jóindulatú cisztáról van szó, ám nem sokkal később már azzal hívtak fel, hogy műtétre lesz szükség, mert a kisebb focilabdányi massza egy rosszindulatú tumor.”

Louse-t nem sokkal később műtötték. A tumorral együtt el kellett távolítani a bal petefészkét is. „Az orvosok azt mondják, az operáció nem befolyásolja a termékenységemet” – mondja a nő, akinek legnagyobb vágya az, hogy 29 éves férjével családot alapíthasson.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik