Élet-Stílus

Meghalt egy fiatal lány, mert véletlenül túl sok fogyitablettát vett be

A 21 éves lánynak fogalma sem volt a kockázatról, amit az interneten vásárolt pirula jelentett.

“A lányom nem akart öngyilkos lenni. Csak egy buta fiatal lány volt, aki nem mért fel, milyen veszélyes szert választott magának” – kezdi a 21 éves Eloise Parry édesanyja, Fiona. Az 51 éves, brit asszony saját bevallása szerint még most sem tette túl magát lánya elvesztésén, ennek ellenére elszántan küzd a neten könnyen hozzáférhető, emberi fogyasztásra alkalmatlan szer ellen.

A Daily Mail című brit lap idézi az asszonyt, aki szerint a fogyni vágyó fiatalok – hiába állítják az ellenkezőjét – egyáltalán nincsenek tisztában a DNP nevű szer kockázataival. “Mindannyian voltunk már úgy gyógyszerrel, hogy a biztosabb hatás kedvéért nem egyet, hanem egyszerre kettőt vettünk be belőle. Ellen is épp így volt ezzel a pirulával” – árulta el Fiona, akinek lánya közvetlenül a vasárnapi ebéd után lett rosszul.


Kép forrása: Facebook

“Nem gondolta, hogy komoly a dolog, ennek ellenére bement az ügyeletre. Csak órákkal később döbbent rá, mekkora baj van, mikor az orvosok visszakapták a toxikológiai eredményeket. Ekkor derült ki, hogy a halálos adagnál többet vett be a szerből, amire nincs ellenanyag.” Fiona elmondása szerint az ügyeletes orvosok mindent megtettek azért, hogy stabilizálják lánya testhőjét, de a DNP hatása ellen végül tehetetlennek bizonyultak.

“Három órával azután, hogy bement a kórházba, Elle kómába esett, nem sokkal később pedig a szíve is leállt. Hiába próbálkoztak vele, az orvosok már nem tudták újraéleszteni” – tette hozzá az anya, aki szeretné elérni, hogy a lánya halálát okozó szerhez senki se férhessen ilyen egyszerűen hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik