Élet-Stílus

“Nem ütök meg lányokat, mert férfi vagyok”

video(960x640).jpg (videó, )
video(960x640).jpg (videó, )

Nézze meg, mit reagálnak a kisiskolás fiúk arra, ha megkérik őket, hogy üssenek meg egy lányt.

A most következő kisfilm mindössze háromperces, de ennél hatásosabb anyagot, ami a nők elleni erőszakra hívja fel a figyelmet, csak keveset láttunk. A videó valójában egy társadalmi kísérlet, amit az olasz újságíró, Luca Lavarone készített olyan 6-11 éves kisfiúk részvételével, akiket az utcán szólított meg.

A felvételen jól látszik, hogy a fiúk először egytől-egyig megszeppennek a kamera látványától, de bátran válaszolgatnak az olyan egyszerű kérdésekre, mint hogy “mi a neved”, “hány éves vagy”, “mi szeretnél lenni”. Aztán bejön a képbe egy lány, Martina.

A szőke, hosszú hajú kislány már a megjelenésével képes zavarba hozni a fiúkat, nem is beszélve a feladatokról, amik ezután következtek. Az újságíró arra kérte a fiúkat, hogy bókoljanak, vágjanak vicces arcot neki, és arra, hogy simogassák meg az arcát. Ezt követően minden átmenet nélkül – érezhetően határozottabb, és ellentmondást nem tűrő hangon – azt kérte tőlük, üssék meg a lányt. Nézze meg, mit reagáltak a fiúk:

Ahogy a kisfilm utolsó részében önök is láthatták, a fiúk egytől egyig nemet mondtak Lavarone-nak. Amikor az újságíró arról kérdezte őket, miért, volt, aki azt válaszolta: “Miért? Hát mert egy lány, és egy lánnyal nem csinálhatsz ilyet.” Egy másik fiú egyszerűen annyit mondott: “A lányokat nem szabad megütni. És amúgy nem is akarom megütni őt”, míg legidősebb társa szerint a lányokat még virágcsokorral sem szabad megütni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik