Élet-Stílus

Hazaküldték a beteg kislányt, két nappal később meghalt

kislany(960x640).jpg (kislány)
kislany(960x640).jpg (kislány)

Az orvosok későn vették észre, hogy az ötéves kislánynak súlyos fertőzése van. Mikor kiderült a baj, már nem lehetett rajta segíteni.

Noha a brit szülők már a tünetek első jelentkezésekor kórházba vitték gyermeküket, a kis Ward életét így sem tudták megmenteni. „Még most sem tudom elhinni, hogy Ward nincs többé” – mondja a gyászoló apa, Badr Alshammary, majd hozzáteszi, ötéves kislánya idén januárban egyik pillanatról a másikra lett rosszul. „Kiütései lettek, köhögött és fájt a torka. Azonnal orvoshoz vittük, de az még csak meg sem fordult a fejünkben, hogy esetleg elveszíthetjük őt.”

Az apa azt is elmondta, miután megvizsgálta a kislányt, az orvos azzal küldte őket haza, hogy Wardnak egyszerű allergiája van, ami gyorsan elmúlik majd. „Még azt is mondta, hogy nyugodtan mehet majd iskolába, mert nem fertőző.” Csakhogy Ward állapota nem javult, sőt, másnap romlani kezdett. „Két nappal később újra a kórházban voltunk: ekkor derült ki, hogy a lányunknak nem allergiája, hanem vírusfertőzése van, ami megtámadta a tüdejét is” – emlékszik vissza az apa.


Kép forrása: mirror.co.uk 

„Épp az intenzív osztályra szállították volna, amikor leállt a szíve. Sosem felejtem el, előtte belenézett a szemembe, majd azt kérdezte: >>Apa, miért sírsz?<< Ezek voltak az utolsó szavai.” Ward halála után a szülők ügyvédhez fordultak, biztosak voltak ugyanis abban, hogy ha az orvosok időben észreveszik a kislány vírusfertőzését, megmenthették volna az életét.

„Ward imádott tanulni, nagyon szerette a tanárait és a legnagyobb vágya az volt, hogy egyszer ő is gyerekorvos legyen, hogy segíthessen a beteg gyerekeknek. Még mondta is az orvosának, hogy ha nagy lesz, ő is ezt akarja majd csinálni. Képtelenek vagyunk felfogni, hogy nincs többé” – tette hozzá az apa, aki elmondta, kizárólag azért osztotta meg szomorú történetüket, mert szeretné, hogy más szülőnek ne kelljen ilyen tragédiát átélnie.

„Nagyon fontos, hogy minden szülő tisztában legyen a fertőzések legelső jeleivel. Ez életmentő lehet. Ward azért halt meg, mert mire kiderült, hogy vírusfertőzése van, addigra a vérében keringő méreganyagoktól szeptikus sokkot kapott és leállt a szíve. Szeretném azt hinni, hogy az ilyen helyzetek megelőzhetők.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik