Élet-Stílus

Börtönbe küldik az anyát, aki elhitette gyermekével, hogy rákos

A hatéves kisfiú egy évig abban a hitben élt, hogy meg fog halni, mert anyja ezt mondta neki.

A 29 éves denveri anya, a helyi bíróság napokban meghozott döntése értelmében, decembertől három hónapra börtönbe megy, és még az sem kizárt, hogy hamarosan elveszti a felügyeleti jogot gyermekei felett. Mindezt azért, mert Sandy Nguyen egy évig abban a tudatban tartotta legkisebb, hatéves gyermekét, hogy halálos beteg és hamarosan meg fog halni.

Az ügyész az asszony tárgyalásán idézte a kisfiút is, aki elárulta, mielőtt iskolába ment volna, édesanyja minden reggel megborotválta a fejét. Az anya még gyógyszereket is adott a kisfiának, melyek elmondása szerint abban segítettek, hogy elviselhetővé tegyék előrehaladott leukémiáját.


Kép forrása: NBC 

Sandy ezzel a mesével nem csak kisfiát verte át, de rokonait, és a gyerek jó szándékú tanárait is, akik az elmúlt egy évben több mint 20 ezer dollár adományt gyűjtöttek össze. A bíróság szerint azt hazudta nekik, kisfia több mint 317 kemoterápián, 7 sugárkezelésen és több csontvelő átültetésen esett át. Mindezt azért, hogy adományokat gyűjtsön.„Teljesen hihetetlen ez az eset” – nyilatkozta egyikük az amerikai NBC csatornának a nő tárgyalása után. „Más szülők kezüket-lábukat törik, hogy meggyőzzék gyermeküket arról, hogy végtelen lehetőség és nagy jövő áll előttük. Sandy ezzel szemben sok időt töltött azzal, hogy elhitesse kisfiával, meg fog halni. Borzalmas.”

A nő a tárgyaláson védekezésképp elmondta, nem érzi magát se csalónak, se gyerekbántalmazónak. Mint mondta, amikor az eset történt kisfia még túl fiatal volt ahhoz, hogy megértse a helyzetet, az adományokat pedig egyáltalán nem kérte, igaz, nem is utasította el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik