Élet-Stílus

A Facebookon mentette meg apja életét egy kislány

A kétségbeesett tízéves videóüzenetben kért segítséget, miután apjára rázuhant egy fa.

„Bele gondolni is rossz, mi történt volna velünk, ha nincs a kislányom” – kezdte nyilatkozatát az amerikai ABC hírcsatornának Gregory Vance, akit néhány nappal ezelőtt egy lezuhanó fa temetett maga alá.

A heves vihar még június 10-én pusztított az amerikai Nyugat-Virginiában: a tomboló szél több fát kicsavart, épületeket rongált meg, ráadásul fennakadásokat okozott a vezetékes és a mobilhálózatban is. Gregory és két társa a ház előtt tartózkodott, amikor a közelükben lévő egyik fába váratlanul villám csapott. A hatalmas fa széthasadt, lezuhanó törzse pedig maga alá temette a három férfit.


Képek forrása: ABC News

A tízéves Brianna az ablakból tehetetlenül szemlélte a balesetet. Hiába próbált segíteni, a törzs túl nehéz volt, hogy megmozdítsa, segítséget se tudott hívni, mert a hálózat nem működött. A kislány végül úgy döntött, hogy videóüzenetben kér segítséget, melyet sikerült feltöltenie a Facebookra. Ebben kétségbeesetten kér mindenkit, ha van telefonvonaluk hívjanak nekik segítséget.

„Villám csapott a közeli fában, ami lezuhant. Apám haldoklik, segítségre van szüksége” – tette még hozzá. Szerencsére az ismerősei közül sokan látták a segítségkérést, és azonnal értesítették a mentőket és a tűzoltókat is.

A Logan megyei tűzoltóparancsnok, Tim Granger nem sokkal később elmondta: „Brianna egy igazi hős, mert akkor is helyén volt az esze, amikor a legnagyobb szükség volt rá. Remélem kitüntetik majd a bátorságáért” – mondta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik