Élet-Stílus

A tökéletes fenék két titka

Jó hír: a tökéletes, kerek és feszes feneket bármilyen genetikai adottsággal el lehet érni. Igaz, keményen meg kell dolgozni érte.

Legyen az a fenék kerek, négyszögletű, V vagy éppen szívalakú két hatékony szabály betartásával tökéletes hátsó lehet belőle. Legalábbis ezt ígéri az Anyawellness blog szerzője, aki már többször, hatékonyan alkalmazta a technikát. Mint mondja a tökéletes fenék nem csak azoknak nehéz, akik hajlamosak a fenéken raktározni, hanem azoknak is, akik vékony testalkatúak. Noha nekik diétázniuk nem kell, elég, ha egészségesen esznek, az erősítés tekintetében nagyobb munka vár rájuk.

És, hogy mi kell a formás fenékhez?

“A zsírpárnák olvasztásához az alacsony szénhidráttartalmú diéta a legtökéletesebb. Nem árt megjegyezni, hogy míg az edzések adják a fogyás 25-30%-át, addig a helyes táplálkozás a maradék 65%-öt!Érdemes teljesen kiiktatnod az étkezéseidből a fehér kenyeret, a lisztet, a tésztákat, a hagyományos rizst, a krumplit és természetesen a cukrot. Helyette délelőtt sok gyümölcsből és egy kis teljes kiőrlésű kenyérből szerezz energiát. A húst, legfeljebb barna rizst és sok zöldséget tartalmazó ebéd után délután és este már csak salátákat,tojást, halat, sovány húst és natúr, savanyított tejtermékeket – joghurtot, kefirt, túrót – fogyassz.

Ez így jól hangzik leírva, de igen nehéz betartani… Viszont saját tapasztalatból tudom, hogy az épeszű, tudatosan tervezett fogyókúra mellé járó enyhe koplalás nélkül nem lehet eredményt elérni, főleg 30-on túl….

A diéta mellett  a kardió edzések –  mint a futás, az úszás, a biciklizés vagy a taposás – is elengedtethetetlen részei a fogyás előmozdításának. Az igazi, látványos eredményhez minimum heti kétszer egy órás kardióedzésre lenne szükség.”

A tökéletes fenék másik titka az erősítésben rejlik. Ha erről szeretne többet megtudni, olvassa el a folytatást az Anyawellness blogon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik