Élet-Stílus

Itt az ősz! Tisztítsuk meg nyirokrendszerünket!

szauna (szauna, )
szauna (szauna, )

A nyirokrendszer az immunrendszer része, segít a fertőzések, betegségek megelőzésében, amelyre a hűvös, nyirkos időszakban különösen szükségünk van.

Hogy a téli időszak ne a betegeskedésekről szóljon, tartsunk egy tisztítókúrát, mely során nyirokrendszerünket megtisztítjuk a felesleges salakanyagoktól. Ami ugyanis a bélrendszeren keresztül nem tud távozni a szervezetből, az megmarad a nyirokrendszerben, és bekerülhet a véráramba is, könnyű táptalajt adva ezáltal a különböző betegségeknek – írja a HáziPatika.

A nyirokrendszer tisztítására több lehetőség is rendelkezésünkre áll, így például a nyirokmasszázs, a szauna és a rendszeres mozgás is, ha pedig szétnézünk a konyhában, érdemes árpát, rizst, hajdinát, zabot, búzát, burgonyát, gyökérféléket, olajos magvakat, gyümölcsöket és zöldségeket, valamint sok ásványvizet fogyasztani, hiszen ezek mindegyike serkenti a nyirokrendszer működését.

Érdemes viszont kerülni az édességeket, a zsíros ételeket, a tojást, a tejet, a húsokat, a belsőségeket, a konzerveket, a füstöltárukat, valamint az alkoholt, a cigarettát és a kávét, ezek ugyanis lassítják a tisztulást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik