Élet-Stílus

Ilyen hosszú a tökéletes nyaralás

mr-bean(960x640)(1).jpg (mr bean)
mr-bean(960x640)(1).jpg (mr bean)

Kiderítették, hány napos szabitól töltődhetünk fel igazán.

4 nap, 8 óra és 24 perc, ilyen hosszúra rúg egy tökéletes nyaralás – derítették ki brit kutatók. A nagy-britanniai utazók tapasztalatain alapuló felmérés szerint ennyi idő tökéletesen elég arra, hogy alaposan kipihenjük magunkat.

A kutatás szerint azonban 10-ből csupán egy ember olyan szerencsés, hogy egy nap után képes egyből „nyaraló üzemmódra” kapcsolni. A válaszolók 18 százaléka ugyanis állítja, képtelen elszakadni a munkájától, emiatt sosem tud százszázalékosan kikapcsolódni a szabadsága alatt.

A felmérés szerint egy hosszú hétvége nem elég a feltöltődésre, annál hosszabb idő kell. A megkérdezettek egyharmada úgy véli, legalább 5 napra van szükség, míg 40 százalékuk szerint 4 nap alatt már nagyjából kipihenhetjük magunkat.

“Korábban a nyaralás, a szabadság azt jelentette, hogy teljesen magunk mögött hagyjuk a munkát, most viszont még az olasz tengerparton is az e-mailjeinket futjuk át. Ha nem törekszünk arra, hogy alaposan feltöltődjünk, azt kockáztatjuk, hogy előbb-utóbb kiégünk” – figyelmeztet Michael Gentle, a Monster.co.uk állásportál marketingvezetője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik