Élet-Stílus

Íme, a világ legfinomabb reggelijei

Étvágygerjesztő napindítók a világ minden tájáról.

Ahogy azt a Miles and Meals blog vonatkozó posztjából is megtudhatjuk, reggelizni kell. Az, aki kihagyja, kockáztatja a cukorbetegség és a magas vérnyomás kialakulását, ráadásul – mivel nem visz be energiát reggel – nyűgösebb és fáradékonyabb lesz a nap további részében.

Épp ezért, kedvcsinálónak a blogger készített egy csinos 50-es listát, melyben sorra veszi a világ országait, és bemutatja, ott mivel kezdik a napot az emberek. Íme, egy kis ízelítő a zsírégető tea mellé.

1. Alaszkai reggeli


Képek forrása: Miles and Meals

Hogy miért éppen Alaszka? A sorozatból csak egy helyes, rádiós srác képe ugrik be, meg az, hogy ott biza elég hideg van. Lehet, hogy az alaszkaiak a reggelivel védekeznek a hideg ellen? A csöppet sem kalóriaszegény reggeli a helyi favágók kedvence: a palacsintán tükörtojás és rénszarvashús figyel.

2. Amerikai reggeli


Az elmaradhatatlan amerikai palacsinta

A hétköznapi rohanásban biztos egy tál gabonapehely kerül az amerikai családok asztalára, de ráérős hétvégéken nekiállnak palacsintát sütni. Juharsziruppal leöntik (bár erről Kanada híres) és áfonyával megszórják. Nyami.

3. Angol reggeli


Reggelizz úgy, mint egy király!

A tradicionális angol reggelit mindenki ismeri: bacon, tükörtojás – lágy középpel -, kolbász, vagdalt, pirított gomba és paradicsomos bab. Hogy mindez lemenjen, pirítóssal tálalják. Ennek van egy perverzebb verziója: pirítósra sajtot reszelnek, majd rámerik a jó meleg paradicsomos babot. Ettől a sajt megolvad, a pirtós megpuhul, és késsel, villával már lehet is szelni a babos pirítóst.

A háttérben angol tea körvonala látható: fekete teából főzve, pici tejjel felöntve, redszerint cukor nélkül.

4. Argentin reggeli


Finom és egészséges

Az argentin reggeli rendszerint mate teából és croissant-szerű cipóból áll. A mate tea koffeintartalma miatt felér egy jó erős kávéval, azonban rendkívül egészséges, tele van antioxidánsokkal, sőt zsírégető hatásáról is ismert.

Hát ezért olyan csinosak az argentin sorozatsztárok!

 

5. Magyar reggeli


Gyors és laktató

Sonka, tojással. Szinte mindegy, hogy ez valójában rántottát, tükörtojást, vagy éppen főtt tojást jelent (szigorúan csak húsvétkor). Ahogy a kiműveltek mondanák: hemendex (Ham & eggs). Egy tipikus magyar reggeli elengedhetetlen eleme a tojás (a fent említett változatok valamelyikeként elkészítve), a sonka, vagy jobb esetben szalonna, egy friss szelet kenyér, extrém esetben néhány szelet paradicsom. Ahogy azt a fenti kép is kiválóan bizonyítja, a tojás+szalonna+pirítós összeállítást nem csak sablonos, unalmas módon lehet tálalni. Egy kollegánk például minden hétvégén ezzel a pazar látvánnyal kedveskedik a feleségének. Elismerésre méltó! :)

Hát ezért olyan csinosak az argentin sorozatsztárok!

 

Ha kíváncsi, hogyan indul a nap a Bahamákon, vagy ha tudni szeretné mit reggelizik Alain Delon, nézze meg a Miles and Meals blogon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik