Élet-Stílus

Csók ölte meg az újszülöttet

újszülött (kisbaba, csecsemő, újszülött, )
újszülött (kisbaba, csecsemő, újszülött, )

Az újszülöttet édesapja fertőzhette meg a herpeszvírussal.

Miután hetekig küzdöttek érte az orvosok, a közelmúltban többszervi elégtelenség miatt meghalt az a koraszülött baba, akit a feltételezések szerint édesapja egyik puszija fertőzhetett meg herpeszvírussal. A szülőket sokkolta, hogy kisfiuk egy olyan vírusfertőzés miatt került életveszélyes állapotba, ami a lakosság nagy részében tünetmentesen jelen van.

Marie-Claire McCormick elmondta, hogy élete egyik legcsodálatosabb élménye volt, amikor megszületett kisfia, Kaiden. Minden percüket a kicsinek szentelték, este a fürdetés után még hosszú órákig csak ölelték és csókolgatták, mielőtt elaludt.

A kicsi kéthetesen lett rosszul, egyik napról a másikra: nem evett, majd később a légzése is leállt. Az orvosok minden tőlük telhetőt megtettek a liverpooli kórházban, hogy életben tartsák, ám a bekerülése után két nappal kiderült, hogy vírusfertőzésben szenved, és hogy nincs esélye az életben maradásra. A szülők ennek ellenére még hat hétig kitartottak, csak akkor kérték meg az orvosokat a gépek lekapcsolására, amikor Kaiden rendszeresen rohamokat kapott. „Életünk egyik legnehezebb döntése volt. Nem lett volna szabad így történnie. Egyetlen gyermeknek sem lenne szabad egy óvatlan csók miatt meghalnia” – mondta az édesanya.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik