Élet-Stílus

Három hónapot várt, hogy kiderüljön fia vagy lánya született

síró-baba (síró baba, )
síró-baba (síró baba, )

Hosszú hónapokig még az orvosok sem tudták megmondani az édesanyának gyermeke nemét.

A 35 éves Emma Sohrabian annyira biztos szeretett volna lenni a gyermeke nemét illetően, hogy már a terhessége alatt kérte az orvosokat, hogy mondják meg neki. A baba az akkori vizsgálatokon egyértelműen kislánynak látszott, ám a szülés után minden megváltozott.

Aolani 15 héttel korábban született, mint várták, és mintha ez nem lenne elég, a kislány szíve leállt a császármetszés közben. Az oxfordi orvosoknak kellett újraéleszteni, majd ezt követően heteken át az intenzív osztályon, inkubátorban kezelték. Az édesanyának csak a szülés után mondták meg, hogy gyermeke nem biztos hogy lány.

Mivel kétértelmű nemi szervekkel született, az orvosok arra gyanakodtak, hogy egy úgynevezett adrenogenitális szindrómában szenved, ami nemcsak a nemi szervek kinézetét, de a hormonokat is befolyásolja. Mivel a szervezet nem termel az életfontosságú (stresszhormonként is ismert) kortizolból és aldoszteronból, így megnő az androgén nevű férfihormon termelése, ami abnormálisan nagy nemi szerveket okoz.

Három hónapnyi vizsgálat után az orvosok végül magabiztosan ki merték jelenteni, hogy a kis Aolani lány és hazaengedték. Azt, hogy a nemi szervei a genetikai betegség miatt lettek-e abnormálisak, még mindig vizsgálják. A kislány szüleinek némi reményre adhat okot, hogy a kór meglehetősen ritka: 15 ezer terhességből mindössze egy baba születik a betegséggel, ami annak ellenére, hogy az orvostudomány mai állása szerint gyógyíthatatlan, kezelhető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik