Élet-Stílus

A világ 4 leglazább munkája

Kipróbálnád milyen lehet szálloda-, csokitesztelőnek vagy épp hivatásos tévénézőnek lenni?

A hivatásos alvó

Egy kínai utazási oldal, a Quanar a közelmúltban különleges munkakörbe keresett munkatársakat: 3 olyan titkos ellenőrt akart felvenni, akiknek azt a feladatot tűzték ki, hogy inkognitóban járják az ország különböző szállodáit és ellenőrizzék a legapróbb dolgokat. Úgyis mint a Wi-Fi jel erősségét, a papucsok puhaságát vagy a kiszolgálást.

Ennél is tovább ment a Travelodge oldal, ahol igazi alvásspecialistát foglalkoztatnak. Az illetőnek mindössze annyi a feladata, hogy bejárja az ország legkülönbözőbb hoteljeit, mindegyikben töltsön egy éjszakát és tesztelje a matracok minőségét. 2006-ban ez a fickó közel 1500 dollárt keresett egy hónapban.

A csokiteszter

Még ennél is jobb dolga van a csokikóstoló gurunak. A Godiva nevű cégnél például nagyon komolyan veszik a tesztelőket és azok feladatát: olyan kiképzést kapnak, mint a borok esetében a sommelier-k. Egy speciális iskolába járnak, ahol megtanítják nekik, hogyan ismerhetik fel a legapróbb összetevők ízeit, az ízek harmóniáját.

Egy-egy hivatásos – jól működő – kóstoló igazi kincs, nem véletlen, hogy havonta 24 ezer dollártól 70 ezer dollárig terjed a fizetésük.

Cuki állatok idomárjai

Legtöbbünknek a kutyák vagy cicák simogatása csak szabadidőben elképzelhető. Nos, bár hihetetlenül hangzik, vannak olyanok, akiknek ez a hivatásuk. Az illetők általában cuki állatos oldalaknak, például a Cute Overloadnak dolgoznak, ahol egy-egy imádnivaló állatos fotó vagy épp videó létszükséglet. Az átlagos kereset nagyon kezdőknél 10 dollár körül mozog, de az igazi profik itt is komoly összegeket kasszíroznak: olykor 40 ezer dollárt is egy hónapban.

Hivatásos tévénéző

Az igazán szerencsések még ennél is jobban járnak: havi 25 ezer dollárt tehetnek zsebre azzal, hogy napi 8 órában a tévét nézik. Nekik az a feladatuk, hogy bizonyos műsorokat megnézzenek és azokat megadott szempontok szerint értékeljék.

A Nielsen piackutatónál például egy csapat tévénézőt foglalkoztatnak napi 8 órában (óránként 10 dollárért), hogy végignézzék a csatornákon megjelenő termékmegjelenéseket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik