Élet-Stílus

Október 2-án ismét lesz séta a mellrák ellen

A sétát 10. alkalommal rendezik meg a rózsaszínnel kivilágított Lánchídon.

A szűrés és az önvizsgálat fontosságát akarják hangsúlyozni a szervezők, valamint azt, hogy az időben felismert betegség 95 százalékban gyógyítható. A behívott nők mintegy 45,9 százaléka jelent meg 2011 első felében mellrákszűrésen. A területi eloszlás szerint Budapesten, Pest és Komárom-Esztergom megyében 38 százalék, Tolna megyében 67 százalék, Jász-Nagykun-Szolnok megyében 68 százalék vett részt a szűrésen.

Minden évben 2000 nő hal meg emlőrákban, évente 6800-7000 új megbetegedést regisztrálnak. Ha baj van, minél előbb szembesülni kell vele, mert akkor lehet tenni valamit és rá lehet lépni a gyógyulás útjára.

Az október 2-i séta előtt a Magyar Tudományos Akadémiánál felállított szabadtéri színpadon 18 órától a többi között fellépnek a Dumaszínház előadói és a Napsugár Anna Jeltánc Társulat. A Zumba fitness flash mobot szervez, ezen kívül szűrővizsgálatok és önvizsgálat oktatás is várja az érdeklődőket. A séta 20 óra után indul el a rózsaszínnel kivilágított Lánchídon, ezen az estén a Clark Ádám téren rózsaszínű virágokkal beültetett ágyást gyertyákkal világítják meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik