Élet-Stílus

Bravúros gyõzelem a svédek ellen

A magyar válogatott 2-1-re legyõzte a svédeket a Puskás Ferenc Stadionban, így még maradt esélye arra, hogy kijusson a labdarúgó Európa-bajnokságra.

Egervári Sándor szövetségi kapitány együttese több mint 16 éves rossz sorozatot szakított meg a skandináv csapat ellen, amely legutóbb 1995 áprilisában veszített a magyar csapat ellen.
Az elsõ félidõben Hajnal kihagyott egy tizenegyest, Szabics góljával mégis sikerült megszerezni a vezetést. A második félidõben Wilhelmsson kiegyenlített, de az utolsó percben Rudolf megszerezte a gyõztes gólt.

A magyarok gyõzelmükkel pontszámban utolérték a svédeket, ezzel életben tartották reményeiket, hogy megszerezzék a pótselejtezõt érõ második helyet a csoportban. Ugyanakkor a svédek még mindig lépéselõnyben vannak, mert egyrészt pontazonosság esetén jobbak lennének az egymás elleni eredmények miatt, másrészt egy mérkõzéssel kevesebbet játszottak.

Egervári Sándor magyar szövetségi kapitány:
“Nagyszerû volt látni ezt a csapatot a végén már nagyon fáradtan is gyõzelemre játszani. Voltak nehéz idõszakaink, a második félidõ második felében nagyon ránk jöttek a svédek, de az utolsó tíz percben nekünk is voltak helyzeteink, örömteli, hogy a végén sikerült diadalmaskodni. Fizikailag erõn felül teljesített az együttes.”
Erik Hamrén svéd szövetségi kapitány:
“Kifejezetten gyengén futballoztunk az elsõ félidõben, különösen annak az elsõ huszonöt percében. Nagyon csalódott vagyok az eredmény miatt. A magyarok nagyon jól játszottak, fõleg a kontratámadásaik voltak veszélyesek. Nem játszottunk eléggé agresszívan, egyszerûen csapatként ma nem mûködtünk megfelelõen. Ezzel a vereséggel elszálltak a reményeink, hogy megszerezzük az elsõ helyet a csoportban.”

A csoport másik két meccsén a papírforma jött be:
Finnország-Moldova 4-1
Hollandia-San Marino 11-0

A csoport állása:
1. Hollandia 7 7 – – 32- 5 21 pont
2. Svédország 7 5 – 2 21- 8 15
3. Magyarország 8 5 – 3 20-14 15
4. Finnország 7 3 – 4 15-12 9
5. Moldova 7 2 – 5 8-13 6
6. San Marino 8 – – 8 0-44 0

A csoport további programja:
szeptember 6., kedd:
Finnország-Hollandia
Moldova-Magyarország
San Marino-Svédország

október 7., péntek:
Finnország-Svédország
Hollandia-Moldova

október 11., kedd:
Svédország-Hollandia
Magyarország-Finnország
Moldova-San Marino

Ajánlott videó

Olvasói sztorik