Élet-Stílus

Tarisznyádi-Zsákos Frodó

Nem, most nem a Gyűrűk Uráról lesz szó. A héten ünnepli a Fővárosi Állat- és Növénykert a 145. születésnapját, így most innen hoztunk egy kis színest.

Úgy tűnik, az állatkert gondozói sikeresen neveltek fel egy Derby-kengurut, ami bizony nagyon nagy sikernek számít. A feladat nehéz: normális esetben a kis kenguru születése után még hónapokig az anyja erszényében fejlődik, ami méhként védi őt. Ha valamilyen oknál fogva egy kölyök kipottyan a biztonságos menedékből, igen ritkán sikerül csak visszahelyezni, az anya félénksége miatt. Magától visszamászni képtelen, szülője nem tudja visszatenni.

Frodó márciusban esett ki anyja zsebéből, és az állatkert gondozói vállalták magukra az akkor körülbelül 5 hónapos kölyök fejlődésének biztosítását. Egész nap egy erszénypótló zsákban hordozták (innen a név), hónapokig figyeltek a kengurut körülvevő hőmérsékletre, az etetési időkre, illetve a megfelelő összetételű tápszerre is. Az aprócska állat mostanában kezdi szokni a szilárd ételeket, illetve a zseben kívüli világot és a többi fajtársát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik