Élet-Stílus

Te elneveznéd az autódat?

Még Vettel is elnevezi.

Sőt! Az autótulajdonosok nemcsak becézgetik kedvencüket, hanem még beszélnek is hozzá – legalábbis ez derült ki egy brit biztosítótársaság, a confused.com felméréséből. Meglepő, de a nők helyett inkább a férfiakra jellemző, hogy megszemélyesítik autójukat.

A leggyakrabban Charlie és Ruby névre hallgató brit autókkal, a gazdik változatos témákat beszélnek meg: mindennapi ügyeket, bosszúságot, örömöt és bánatot. Kiderült, hogy a tulajdonosok jelentős része nőként tekint az autójára és emiatt nem ritkán olyan jelzőkkel illeti, mint a szexi, vagy a pajkos.

Magyarországon sem ritka, hogy a négykerekű nevet kap: a Ford Magyarország közösségi oldalán végzett nem reprezentatív felmérés szerint a tulajok 76%-a – férfiak és nők vegyesen- elnevezik az autóikat. És hogy milyen néven? A felhozatal igen vegyes, népszerűek a valódi férfi és női nevek, de a legtöbben mégis a modell elnevezéséből kreálnak becenevet, mint például a Mondeo – Mondi, Focus – Fóka.

Igazi világsztár is erősíti azok táborát, akik az autó elnevezésére voksolnak: a Forma-1-es világbajnok, Sebastian Vettel ugyanis rendszeresen elnevezi aktuális versenyautóját. A fiatal német rendszerint igen pajzán nevet ad, mint a Kinky Kylie, a Randy Mandy vagy a Kate’s Dirty Sister.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik