Élet-Stílus

Csocsóval nyitott Schmitt a VOLT-on

Schmitt Pál hivatalosan is megnyitotta a magyar EU-elnökség záróbulijának számító VOLT Fesztivált, majd átment csocsózni a szomszéd sátorba és legurított egy sört. Tudósítás Sopronból.

A European Gipsy Rocks program indításával hivatalosan is kezdetét vette a VOLT fesztivál. A magyar EU-elnökség számára kiemelt ügyként kezelt és májusban elfogadott Európai Roma Stratégiához szorosan kapcsolódó Gipsy Rocks programra az unió 27 országából érkeztek a roma kultúrát reprezentáló fellépők, köztük Emir Kusturica és az Asian Dub Foundation.
Nézze meg Scmitt Pál csocsó góljait! - Galéria

Nézze meg Scmitt Pál csocsó góljait! – Galéria

Megnyitóbeszédében Schmitt Pál köztársasági elnök elmondta, hogy szeretné, ha a fesztiválon nemcsak a zene, a tánc és a bulizás lenne a cél, hanem az is, hogy együtt vagyunk. Méltatta a leköszönő magyar EU-elnökséget, a Roma Stratégiára utalva pedig úgy fogalmazott: „Kezdeményeztünk valamit, amit senki más nem tett volna meg.” Szent István intelmeiből idézve hozzátette, az egynyelvű és egyszokású ország esendő. Valamint: “Nem élhetünk a roma folk zene nélkül.”

A beszéd után az elnök a szomszédos sátorba vette az irányt, ahol csocsómeccset játszott: két kapufát és egy gólt lőtt, közben pedig legurított egy jó pofa sört.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik