Élet-Stílus

A Valóvillába költöznének az iskolások

Az iskolások nagy része szívesen lecserélné otthonát a Valóvillára, hogy hírnévre és pénzre tegyen szert.

Döbbenetes eredményt hozott egy összesen 1423, 8-15 éves iskolás bevonással készült felmérés. Kiderült, hogy az iskolásoknak közel 70%-át nem várja szeretetteljes otthon haza, noha vágynának a figyelemre. A szülők egyrészről későn érnek haza, más részről az egész napos munka után annyira fáradtak, hogy nincs erejük a gyerekükkel foglalkozni. Így többek között arra sincs, hogy ellenőrizzék, gyermekük milyen műsorokat néz meg a tévében.

A valóságshow-kat ennek a korosztálynak nagy része figyelemmel kísérte: nem kíváncsiságból, hanem korosztályi elvárás miatt – mondja a Kaposvári Egyetem adjunktusa, Tóth Istvánné. A szakértő szerint a fiatalok nem tekintik a műsorban szereplőket példaképnek, ám ettől függetlenül többségük szívesen lenne villalakó. Mégis miért? A szakemberek szerint azért, mert a látottak alapján úgy vélik, hogy ezzel tanulás és valós teljesítmény nélkül is lehetnek híresek és gazdagok.

A valóságshow-szerű műsorok azért van rossz hatással az iskolások fejlődésére – főleg, ha szülői felügyelet nélkül nézik – mert ők csak a valóságot látják benne, a show-t nem. Nem ismerik fel a megjátszott viselkedést, rossz példákat vesznek át. Ennél egy fokkal rosszabb, hogy a diákok többsége nem tartja cikinek, ha valaki valóságshow-hőst utánoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik