Élet-Stílus

A botoxhasználók nem értik az érzéseket

Nem tudják utánozni azok mimikáját, akikkel beszélgetnek, ezért az érzéseiket se mindig értik meg.

A botoxinjekció egy olyan méreg, ami megbénítja az arc bizonyos izmait, ezzel csökkenti a mimikai ráncok számát. Csakhogy, amit a többség a kor negatív következményének tart – mint az apró szarkalábak, vagy a finom ráncok – egy-egy beszélgetés során ennél jóval nagyobb szerepet kap: mozgásukból, megjelenésükből, eltűnésükből ugyanis következtethetünk beszélgetőpartnerünk pillanatnyi hangulatára.

Azok, akik tartósan botoxkezelésnek teszik ki magukat, és az arcizmaikat is, szép lassan azt tapasztalják, hogy egyre nehezebben értik meg beszélgetőtársaik érzéseit – állítják dél-kaliforniai kutatók. Szerintük ezen nem szabad csodálkozni: az érzések dekódolásához arra van szükség, hogy magunkban néhány pillanatra leutánozzuk a partner arckifejezését, ám azoknak, akik néhány arcizmuk a botox miatt béna, erre nem képesek.

A szakértők szerint ez a botox-mellékhatás mindenképpen ironikus, hiszen a nők többsége azért veti alá magát a kezeléseknek, hogy eltüntesse az öregedés jeleit, vagyis áttételesen azért, hogy jobban érezze magát a társaságban, a botox hatására azonban beszélgetés közben nehézségei lehetnek.

AJÁNLOTT LINKEK:

Botox: enyhíti a migrént? (medizona.hu)
Halálesetek a botox miatt (vital.hu)
Fecskendezett fiatalság: mesék a botoxról (egeszsegkalauz.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik