Élet-Stílus

Keddtől a Facebookon is telefonálhatunk

Keddtől telefonon is beszélgethetünk facebookos ismerőseinkkel. Nemcsak beszélgethetünk ismerőseinkkel, hangos üzenetet is hagyhatunk nekik – írja az index.hu.

A T-Moblie és a Vivox fejlesztette ki a Bobsled nevű szolgáltatást, amelynek segítségével számítógépről számítógépre telefonálhatnak a Facebook felhasználói egymás között. Az Index cikke szerint hamarosan videós beszélgetést is folytatathatunk, valamint mobiltelefont is hívhatunk a közösségi szájtról, ami egyelőre Linux alatt nem működik. Egyetlen böngészőkiegészítő letöltésével be is üzemelhetjük a Facebook-telefonunkat a jövő hét keddjétől.

Az Index gyorstesztjei alapján a hangminőség nem rosszabb, mint a Skype-on: „a hang néha kicsit hordós, alagutas, de elfogadható”. És persze nem mellékes, hogy a szolgáltatás ingyenes.

2003-ban a Skype is hasonlóan kezdte – emlékeztet a cikk, és hamarosan a legnépszerűbb internetes telefonszolgáltatássá vált. A Bobsled előnye viszont a Skype-pal szemben, hogy nem kell összegyűjtenie a felhasználókat, hiszen egyből 500 millió potenciális telefonálóval indulnak.

A Vivox szerint a Bobsled nemsokára letölthető lesz az Apple iPhone-jára és az iPadre is, ami azt jelenti, hogy 3G-s okostelefonról a Facebookon lehet majd VoIP-hívást kezdeményezni és fogadni anélkül, hogy a hanghívás percdíjait meg kellene fizetni.

A Facebook és a Skype tavaly ősszel még együttműködésüket jelentette be, a Facebook azonban egyelőre nem kommentálja a mostani bejelentését sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik