Élet-Stílus

Az eszeveszett diétának nincs értelme

A bikiniszezonig igazán az lendülhet formába, aki egy lassú, egészséges táplálkozáson alapuló diétát választ.

A diétázók többsége ott rontja el, hogy a felhalmozódott kilóktól egy hirtelen, gyors diétával próbálnak meg megszabadulni, melynek alapja a koplalás – mondta el a dietetikus, Antal Emese az Inforadio.hu-nak. Az ilyen fogyókúra amellett, hogy nem egészséges, csak ritkán éri el a kívánt hatást: lehet, hogy kezdetben látványos az eredmény, hosszútávon azonban sokat árt a szervezetnek.

Abban a szakemberek is egyetértenek, hogy az a fogyókúra egészséges, melynek alapja egy lassú és tartós diéta, ami heti maximum fél-egy kiló leadásával jár. A felgyülemlett 10-15-20 kilótól három hónap alatt megszabadulni nemhogy nem egészséges, de szigorúan tilos is. Bár a lassú diétával ugyanúgy – sőt egészségesebben – elérhető az az eredmény, mint koplalással, sokan mégis idő előtt feladják, mert nem látnak változást a harmadik hét után.

A szakértők rámutatnak, hogy ilyenkor érdemes kitartónak lenni, mert a szervezet az első időszakban csak vizet veszít, ezután lassan a zsiradék formájában lerakódott testtömeg kezd eltűnni.

AJÁNLOTT LINKEK:

Itt a tavasz, készülhetünk a bikiniszezonra! (inforadio.hu)
Hagyjon fel az olyan káros szokásokkal, mint a nassolás (nincsde.hu)
Öt hét, öt kiló – egészséges diéta (hazipatika.com)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik