Élet-Stílus

Mikor fogyunk könnyen?

Sok egyéb más mellett az életkor befolyásolhatja például azt is, milyen könnyen szabadulunk meg pluszkilóinktól.

A napidoktor.hu oldala számol be arról a vizsgálatról és annak eredményéről, amely azt vizsgálta, vajon mennyi idősen szabadulnak meg a nők legkönnyebben fölös kilóiktól. Kiderült, hogy a legkönnyebb dolguk a 28 éveseknek van: nekik ugyanis kellő akaraterejük és idejük van a hadművelethez.

A kutatók szerint ráadásul a nőket ebben az életkorban még intenzíven foglalkoztatja a súlykérdés, így ha épp fogyni szeretnének, megkétszerezett akarattal látnak neki a feladatnak. Ezzel szemben a 40-50 éves korosztálynak már nehezebb a dolga: míg a 30-asok egyszerűen túl elfoglaltak, a 40-50 éves nők már egyáltalán nem akarják, hogy tökéletes testük legyen. Ettől függetlenül egy felmérés szerint a nők tavaly rengeteget költöttek közvetve az alakjukra, mégis a próbálkozás a megkérdezettek háromnegyedénél sikertelen maradt.

Motivációt tekintve, főleg a társasági események, esküvők, nyaralások előtt jön meg a nők kedve egy kis fogyókúrához: ilyenkor már a tudat, hogy hamarosan jól néznek majd ki, elég volt a sikerhez.

AJÁNLOTT LINKEK:

Fogyni huszonnyolc évesen jó (napidoktor.hu)
Még több hasznos tipp fogyókúrázóknak (polc.hu)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik