Élet-Stílus

Messi a BL-ben elkerülné a Realt

A Barcelona argentin légiósa elárulta, hogy szorított a Realnak a Lyon ellen, a negyeddöntőben egyelőre szeretné elkerülni a madridiakat.

„Persze, hogy szeretnénk legyőzni a Realt a Bajnokok Ligájában, ám jóval később” – árulta el az Antena 3 TV-nek nyilatkozó dél-amerikai. „A negyeddöntőben jó lenne más csapattal összekerülni. A Real a Barcelonával és a Chelsea-vel együtt a torna esélyese.”

A legutóbbi két Aranylabda-szavazást megnyerő argentin úgy véli, a Real megelőzésére a bajnokságban van a legnagyobb esélyük. A direkt-találkozókon (kupadöntő, s egy esetleges BL-randevú) az aktuális forma dönthet.
„Öt pont az előnyünk a bajnokságban, s ez azért elég megnyugtató. Másképp léphetünk pályára, hisz egy esetleges pontvesztés is belefér.”

A futballista kitért a spanyol források által a Barcelona és a Valencia együttesével kapcsolatban felvetett doppingügyre is, Messi szerint kissé túllihegték az ügyet.
„Már túl vagyunk ezen. Elsősorban a munkánkra koncentrálunk, a híreszteléseket figyelmen kívül hagyjuk. Fogalmam sincs arról, egyeseknek az ilyen pletykák miért okoznak örömöt. Nekünk viszont az a dolgunk, hogy a lehető legjobban felkészüljünk az előttünk álló feladatokra.”

A Real Madrid és a Barcelona tavasszal két alkalommal is összeméri erejét: a Copa del Rey döntőjében, valamint a Primera División madridi visszavágóján.

Amennyiben a két csapatot a BL-ben összesorsolnák, összesen négy Barca-Real, Real-Barca színesítené az áprilisi meccspalettát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik