Élet-Stílus

A kupában is menetel a Videoton

A bajnokságban utcahosszal vezető székesfehérvári csapat a Budapest Honvédot búcsúztatta a labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjében.

Az első meccsen, a Bozsik Stadionban 1-1-re végzett a két csapat. A visszavágón a bajnokságban kilenc ponttal vezető, a hétvégén a Ferencvárost az Üllői úton 5-0-ra legyőző Videoton számított, igaz, az ősszel a Budapest Honvéd mind a három pontot elvitte Székesfehérvárról (0-1). A kupamérkőzésen azonban nem borult a papírforma.

Az első perctől kezdve a fehérvári együttese irányította a játékot, és egy formás támadás végén Gosztonyi megpattant lövésével már korán megszerezte a vezetést. Lencse a 27. percben ollózó mozdulattal duplázta meg az előnyt – látványos gól volt, de a hajrában szerzett újabb találata sem volt csúnya (16 méterről csavart a kapu bal oldalába), míg a 4-0-ás végeredményt a csereként beállt, fiatal Gyurcsó állította be.

Az ilyen arányban is megérdemelt győzelmet aratott Videoton mellett a tavalyi döntős, a negyeddöntőben az MTK-t búcsúzó Zalaegerszeg, valamint a Siófokkal szemben a továbbjutás sorsát már az odavágón eldöntő Kecskemét került a legjobb négy közé.

Magyar Kupa, negyeddöntő, visszavágó:
ZTE FC-MTK Budapest 2-1 (1-1)
Gól: Delic (36.), Turkovs (48.), ill. Könyves (43.)
Továbbjutott: a ZTE, 2-1-es összesítéssel

BFC Siófok – Kecskeméti TE-ERECO 1-1 (1-1)
Gól: Melczer (15.), ill. Dosso (12.)
Továbbjutott: a Kecskemét, 6-2-es összesítéssel.

Videoton FC-Budapest Honvéd 4-0 (2-0)
Gól: Gosztonyi (3.), Lencse (27., 81.), Gyurcsó (90.)
Továbbjutott: a Videoton, 5-1-es összesítéssel.

Szerdán:
Kaposvári Rákóczi-Újpest FC, 17:00 (3-2)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik