Élet-Stílus

EL: Dzsudzsák megtörheti a “skót átkot”

A PSV a Philips stadionban régi mumusát, a Rangers együttesét fogadja. A hollandoknak lenne törlesztenivalójuk, a skótok ugyanis nagyon fukar vendégeknek bizonyultak, valahányszor a hollandoknál léptek fel. A Goal.com által az Európa Liga tíz legjobb "jelensége" között emlegetett Dzsudzsák megtörheti a „skót átkot”.

A PSV és a Rangers eddig kétszer találkozott, mindkétszer a legrangosabb sorozatban. Az 1978/79-es BEK-ben a glasgowiak azt követően nyertek idegenben 3-2-re, hogy az Ibrox Parkban csak 0-0-ra futotta. Szűk tizenkét éve, 1999-ben pedig az akkor épp „hollandosított” Rangers – a skótoknál több holland válogatott, így Van Bronckhorst, Numan vagy Mols játszott Dick Advocaat irányítása alatt – 1-0-ra nyert a Philips stadionban (Skóciában 4-1-re nyertek a házigazdák).

Két párosítás, négy meccs, mindössze egy döntetlen – ez így elég vékony. A PSV ugyanakkor napjainkban jó teljesítménnyel tüntet, vezeti az Eredivisiét, és több kirobbanó formában futballozó játékosa van, így mindenek előtt a legutóbbi továbbjutást is kiharcoló Dzsudzsák Balázs.

A „legújabb magyar szupersztár” játékára a Goal.com külön felhívja a figyelmet: a nemzetközi honlap szerint a PSV szélsője mellett a kőkemény portói Hulk, a két holland-orosz összecsapás, a liverpooli kupaesély, a manchesteri milliomosok, a Paris SG által mutatott feltámadás, a Rangers szurkolói, a Villarreal valamint a „leverkuseni kölykök”, illetve Sevcsenko érdemel figyelmet.

A második PSV-Rangers: Mols a hazai védők gyűrűjében (MTI/EPA)

A második PSV-Rangers: Mols a hazai védők gyűrűjében (psv.nl)

Apró érdekesség, hogy az 1999 őszi meccsről csupán egy hírmondó maradt: a jelenleg is a PSV-t erősítő Wilfred Bouma akkor csereként jutott szóhoz. A 19 órakor kezdődő találkozót 18:45-ös kezdéssel figyelemmel követhetik a Story4-en.

Az eindhoveni derbi mellett igazi ínyencségnek számít a Schalke-Valenciát követő újabb német-spanyol összecsapás. A Leverkusen a Villarrealt fogadja. Dzsudzsákon kívül még lehet magyar szereplője a nyolcaddöntőnek, hisz Huszti Szabolcs csapata, a Zenit a holland Twentéhez látogat.

Európa Liga, nyolcaddöntő, 1. mérkőzések:
PSV (holland)-Rangers (skót), 19:00 – TV: Story4
Philips stadion. Vezeti: Hansson (svéd)
Várható kezdőcsapatok
PSV: Isaksson – Marcelo, Pieters, Bouma, Manolev – Hutchinson, Engelaar, Bakkal, Dzsudzsák – Berg, Lens.
Rangers: McGregor – Foster, Bougherra, Weir, Whittaker – Bartley – Diouf, Davis, Edu, Fleck – Healy.
További mérkőzések:
CSZKA Moszkva (orosz)-Porto (portugál), 19:00
Leverkusen (német)-Villarreal (spanyol), 19:00
Braga (portugál)-Liverpool (angol), 19:00
Benfica (portugál)-Paris S.G. (francia), 21:05
Dinamo Kijev (ukrán)-Manchester City (angol), 21:05
Twente (holland)-Zenit (orosz), 21:05
Ajax (holland)-Szpartak Moszkva (orosz), 21:05

Ajánlott videó

Olvasói sztorik