Élet-Stílus

2011-es körömdivat – a Moon manikűr

Az idei évben a Hold ihlette formák és az ehhez tartozó technikák lesznek a legnagyobb durranások.

A kicsi félholdakat, amik a körömágytól indulnak, házilag is könnyen elkészíthetjük. A Moon manikűrt természetes körmökkel rendelkező és műkörmös hölgyek egyaránt választhatják. A műkörmök esetében a hatás természetesen tartósabb és kevesebb gond van velük, de az igényes munka a természetes körmökön is gyönyörű lehet.

Az otthoni elkészítéshez most adunk egy kis iránymutatást, hogy Ön is lépést tarthasson a legújabb körömtrenddel:
A művelethez két, feltűnően különböző színű lakkra lesz szükség, illetve kell még egy átlátszó felső réteg is. A technika nagyon egyszerű: fessük le a körmöket egy alapszínnel, és várjuk meg, míg teljesen megszárad. Ez a szín lesz a holdacska a kész művön.
Száradás után takarjuk le a köröm alsó harmadát egy íves vagy kör alakú matricával úgy, hogy egy félhold formájú részen kitakarja a köröm alját. A kilógó részeket fessük át egyetlen rétegben egy tetszés szerint választott másik színnel – ügyeljünk arra, hogy az alapnál jóval sötétebb árnyalatot válasszunk! A matricákat még azelőtt húzzuk le, hogy a második szín teljesen megszáradna, különben könnyen letépődhet a felső réteg egy része.

Ezek után már csak egy utolsó csillogást adó, fixáló rétegre van szükség, amit átlátszó lakkal készítünk és már kész is a Hold manikűr, ami tavasszal az egyik legnagyobb kedvenc lesz a körmökön.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik