Élet-Stílus

BL: búcsúzik a topfavorit Barcelona? – videó

A Barcelonának nem lesz könnyű dolga kedden este a Camp Nouba egygólos előnnyel érkező Arsenallal szemben a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében.

Az Arsenal 2-1-es előnnyel, valamint Jack Wilshere-rel, Robin van Persie-vel és Cesc Fabregasszal együtt érkezett meg Barcelonába. A nevezettek sérüléssel bajlódott az elmúlt időszakban, a korábbi hírek alapján Wilshere és Van Persie esetében már az is nagy szó, hogy egyáltalán a csapattal tarthatott a BL-nyolcaddöntő visszavágójára.

Fabregas pedig minden bizonnyal pályára is lép, legalábbis a londoni klubnál hétfő este kilencven százalék esélyt adtak arra, hogy ott lesz a kezdőcsapatban. Vele nagyobb eséllyel sikerülhet az, ami egy éve, a sorozat negyeddöntőjében nem jött össze az „ágyúsoknak”. 2010. április 6-án Lionel Messi négy góljával a Barcelona 4-1-re nyerte meg a hazai visszavágót, és végül 6-3-as összesítéssel, simán jutott az elődöntőbe.

Az odavágó: Arsenal-Barcelona 2-1

„Messi akár 100 gólt is szerezhet a spanyol bajnokságban, ha akar, ez minket hidegen hagy, de ellenünk még egyszer nem futballozhat úgy, ahogy tavaly tette. Akkor fantasztikus volt, négy góllal megmutatta, miért is ő a világ legjobbja. Remélem, ezúttal nem remekel majd, a kikapcsolása számunkra kulcskérdés” – nyilatkozta Samir Nasri.

Az Arsenal középpályásának szavait azzal toldotta meg Arsene Wenger menedzser, hogy senki se higgye, hogy csapata csupán a védekezéssel foglalkozik majd Barcelonában. „Nem mondunk le az ellencsapásokról!” – ijesztgette Wenger a katalánokat, akik a védelmük két alappillére, a sérült Carles Puyol és az eltiltott Gerard Piqué nélkül próbálják majd kibekkelni az ígért ellentámadásokat. Ha egyáltalán előremerészkedik az Arsenal…

„Nem hülyék, nyilván megpróbálják megőrizni az előnyüket” – árulta el őszintén, mintsem cizellált stílusban Javier Mascherano azt, hogy mire számít a visszavágón. „A londoni csapat általában a támadófutball híve, de nem lehet kétségünk afelől, hogy védekezni is nagyon jól tud. Egy biztos: nem lesz könnyű dolgunk…” – jegyezte meg az argentin középpályás, aki a Liverpool korábbi játékosaként közelebbről is ismeri az Arsenalt.

A tavaly mesteri játékkal és mesternégyessel előrukkolt Lionel Messi most megelégedne egy góllal is, ha az a továbbjutást jelentené az övének, de ehhez hozzátette, azt sem bánja, ha mások a találataival lesz negyeddöntős Barca. Amennyiben a katalán csapat kiesik, úgy annak a csaknem 42 százaléknyi tippelőnek is csalódást okoz, akik a vonatkozó szavazásunkon arra klikkeltek, hogy a Barca nyeri idén a Bajnokok Ligáját.

Az odavágó: AS Roma-Sahtar 2-3

A játéknap másik meccsén az AS Romának nehéz dolga lesz Ukrajnában, mivel 3-2-es hátrányból igyekszik kiharcolni a továbbjutást a 2009 augusztusában átadott Donbass Arenában, ahol 11 európai kupameccset is beleszámítva még nem kapott ki a Sahtar.

„Győzni jöttünk Donyeckbe!” – jelentette a menet közben kinevezett Vincenzo Montella, aki két győzelem mellett egy döntetlent számol az AS Roma vezetőedzőjeként. A továbbjutás szempontjából ugyanakkor az sem mindegy, hogy milyen különbséggel, mennyi idegenbeli góllal diadalmaskodik az olasz csapat Ukrajnában – ha nyer egyáltalán.

„Az AS Roma ezen a meccsen ‘mentheti meg’ a szezonját, míg mi olyan dolgot érhetünk el, amelyről nagyon régóta álmodozunk…” – mondta Mircea Lucescu, a Sahtar edzője. Pontosan: a donyecki csapata BL-ben először kerülhet be a legjobb nyolc közé.

Van Gaal távozik

Közös megegyezéssel felbontják kontraktusát, és a szezon végén távozik posztjáról Louis van Gaal, a Bajnokok Ligájában is érdekelt Bayern München vezetőedzője. A klub hivatalosan is megerősítette: a bajorokkal bajnok, kupagyőztes és BL-döntős holland tréner nem tölti ki a 2011/2012-es szezon végéig érvényes szerződését.


Bajnokok Ligája, nyolcadöntő, visszavágók:
Barcelona (spanyol)-Arsenal (angol), 20:45
Barcelona, Camp Nou, v.: Busacca (svájci)
Az első mérkőzésen: 1-2.

Sahtar Donyeck (ukrán)-AS Roma (olasz), 20:45
Donyeck, Donbass Arena, v.: Webb (angol)
Az első mérkőzésen: 3-2.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik