Élet-Stílus

A hajrában fordított a Ferencváros

A Ferencváros hazai pályán egygólos hátrányból fordítva 2-1-re győzött a labdarúgó NB I 17. fordulójának péntek esti mérkőzésén. A Győr Siófokról hozta el a három pontot.

A Ferencváros volt aktívabb a mérkőzés elején, de a fagyott, kissé havas talajon rengeteg technikai hiba akadt, így a kapuk egyáltalán nem forogtak veszélyben. A 25. perctől a Kecskemét egyre veszélyesebb kontrákat vezetett, s az egyikből a válogatottnál hét év szünet után “reaktivált” Tököli előnyt szerzett a vendégeknek.

A játékrész folyamán a hazai szurkolók többször azt skandálták, “Berki takarodj”, továbbá transzparensen is üzentek a labdarúgócsapatot működtető FTC Zrt.-hez visszatért Berki Krisztián korábbi vezérigazgatónak, hogy nem látják szívesen az Üllői úton.

A második félidő nagy kecskeméti lehetőséggel és kapufával indult, de nem sokkal utána egy öngóllal egyenlített a Ferencváros. Ezt követően a meccs végéig a zöld-fehérek akarata érvényesült, akik a hajrában büntetőből a győzelmet is megszerezték.

Győri győzelem Siófokon
A Győr egygólos győzelmet aratott Siófokon az NB I decemberre tervezett, de a rossz időjárás miatt mostanra halasztott 17. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén.

A mérkőzést a siófokiak kezdték jobban, több lehetőségük is akadt a gólszerzésre, mégis a győriek szereztek vezetést azzal, hogy az első helyzetüket kihasználták. A játékrész végén akár meg is duplázódhatott volna a vendégek előnye, ezt a gólvonalon mentő Novák akadályozta meg.

A második félidő ígéretes győri akcióval indult, majd a siófokiak fokozatosan átvették a játék irányítását, a hajrában egy-két helyzetük is akadt, ám összességében a helyzeteiből egyet kihasználó Győr megérdemelt sikert aratott.

Monicomp Liga, 17. forduló:
Ferencváros-Kecskeméti TE 2-1 (0-1)
Albert Stadion, 5000 néző. Vezette: Szabó Zs.
Gól: Preklet (50., öngól), Rósa (88., 11-esből), illetve Tököli (37.)
Ferencváros: Ranilovics – Balog Z., Csizmadia, Tutorics – Sztanics (Tóth B., 68.), Rósa, Maróti, Heinz, Józsi (Andrezinho, 77.) – Schembri, Morales (Miljkovics, 85.)
Kecskeméti TE: Rybansky – Gyagya, Radanovics (Preklet, 46.), Balogh B., Mohl – Szavics, Alempijevics, Litsingi (Bertus, 77.) – Bori, Tököli, Foxi (Vujovics, 61.)

Siófok-Győri ETO 0-1 (0-1)
Siófok, 500 néző. Vezette: Veizer
Gól: Aleksidze (20.)
Siófok: Molnár – Mogyorósi, Graszl, Katona, Novák – Tusori – Csordás, Kecskés (Csermelyi, 81.), Délczeg, Lukács (Melczer, 77.) – Nomel (Homma, 60.)
Győr: Sztevanovics – Takács Á., Djordjevics, Sztaniszics, Dinjar – Kiss M. (Ji-Paraná, 46.), Pilibaitis – Bouguerra (Sarasenidze, 61.), Koltai (Copa, 86.), Trajkovics – Aleksidze

Ajánlott videó

Olvasói sztorik