Élet-Stílus

Mobilsztárok felvonulása Barcelonában

A világ legnagyobb mobilos seregszemléje a spanyol városban a héten zajló Mobile World Congress. Idén a 3D és a tabletek a menők.

Az idei MWC esetében több nagy mobilgyártó már előre ellőtte puskaporát, talán pont azért, hogy ne veszhessen el a tömegével érkező többi újdonság között – írja a Bitport.hu. Mit tartogat mégis a MWC három napja?

A HP nagy bejelentése, a webOS alapú tablet és a két okostelefon most teljes fizikai valójában is megjelenik a standokon, így hamarosan érdemes feltúrni a YouTube-ot különféle hands-on videókért.

Az LG két újdonságát, a két magos Optimus 2X-et és a Blacket ugyan már megmutatták videón, ám Barcelonában kiállítják a 3D-s Optimust is, amely szemüveg nélkül kínál 3D-s élményt. A Motorola a speciális dokkolóval akár netbookká is változtatható Atrix-szal, a Sony Ericsson az Xperia Neo és Pro egyaránt Android 2.3-mal működő modellekkel érkezett.

Képgaléria a cikkben lévő mobilokról.

Képgaléria a cikkben lévő mobilokról.

A Sony nagy sikerű kézi játékkonzolja, a PlayStation Portable is most vált okostelefonná: a szétcsúsztatható kivitelű készülék 4 hüvelykes kijelzővel rendelkezik, és szintén Gingerbread hajtja meg. A “Playstation Phone” munkanév helyett most már az Xperia Play a hivatalos megnevezés.

Hivatalosan is bemutatták a tavalyi év üzletileg legsikeresebb androidos csúcstelefonja, a Samsung Galaxy S utódját. A Galaxy S2 két magos, 1GHz-es processzort, 1GB memóriát, 16GB háttértárat kapott a 4,3 hüvelykes érintőkijelző alá. Ez a telefon is átállt az Android Gingerbread-re.

Ha nem lehet ott személyesen - virtuális túra.

Ha nem lehet ott személyesen – virtuális túra.


Tabletfronton is újított a Samsung: aki szerint az eddigi 7 hüvelykes kijelzővel szerelt Galaxy Tab túl kicsi volt, itt a Galaxy Tab 10.1 – a táblagép a nevéből is láthatóan az iPad nagyságára hízott. Az LG tabletfronton is támad: az Optimus Tab két magos processzorral, 1280×768 képpontos kijelzővel hódít, ráadásul a készülék kamerája is 3D-képes.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik