Élet-Stílus

Jó formában a magyarok riválisa – videó

A magyar válogatottal azonos Eb-selejtezőcsoportban szereplő svédek legyőzték a házigazdákat a négycsapatos ciprusi tornán.

Az Eb-elejtezőcsoportban harmadik, azaz éppen mögöttünk álló – Zlatan Ibrahimovict nélkülöző – svéd válogatott már az első félidőben beállította a 2-0-ás végeredményt.

A 26. percben Martin Olsson beadása után Tobias Hysén fejelt a kapuba, majd az első félidő legvégén egy formás támadás végén, Pontus Wernblom indítása nyomán Marcus Berg lőtt 10 méterről a jobb felső sarokba. A skandináv csapat a 64. percben könnyedén növelhette volna az előnyét, de Hysén hanyagul középre gurított labdáját lefülelte az egyik visszafutó védő, holott Martin Olssonnak már csak a kapuba kellett volna gurítania.

A ciprusiak Andreas Avraam révén szépíthettek volna a hajrához közeledve, a nevezett lövését azonban védte Johan Wiland, majd tíz perccel később George Efrem lábában volt a gól, ámbátor benne is maradt: a sután eltalált labdája a bal kapufa mellett kötött ki.

A svédek szerdán az ukránokkal találkoznak a ciprusi felkészülési torna döntőjében, míg a harmadik helyért a hazaiak a románokkal vívnak majd meg. A 2012-es társházigazdája, Ukrajna ugyan eltékozolta kétgólos előnyét Románia ellen, de büntetőkkel így is nyert.

Felkészülési torna, Ciprus:
Ciprus-Svédország 0-2 (0-2)
Gól: Hysén (26.), M. Berg (45+1.)
Svédország: Wiland – A. Johansson, J. Olsson, Almebäck, Wendt – Elm, Wernbloom (Eriksson, 89.) – Hysén, Toivonen (Durmaz, 78.), M. Olsson (Gerndt, 66.) – M. Berg (Bengtsson, 89.)

Románia-Ukrajna 2-2 (2-2), 11-esekkel: 2-4
Gól: Alexa (34., 44.), ill. Rakickij (24.), Milevszkij (31.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik