Élet-Stílus

Átok ül az Oscar-díjon?

Félnivalójuk főleg a női díjazottaknak van: a szobor mellé könnyen kaphatnak még egy válópert is.

Hogy van-e közvetlen összefüggés az Oscar-díj és a válások között, arra még a szakértők sem tudnak válaszolni, azt mindenesetre megállapították, hogy az Oscar-nyertes nők a díj átvétele után nagyobb eséllyel válnak el, mint azok, akik végül nem nyertek. Az erre vonatkozó elemzést a Torontói Egyetem és a Carnegie Mellon Egyetem kutatói közösen végezték.

Összesen 751 színészt és színésznőt vizsgáltak meg, olyanokat, akik az 1936 és 2010 között időszakban kaptak Oscar-díj jelölést. A vizsgálatból kiderült, hogy a női nyertesek a díj átvétele után 63%-kal nagyobb eséllyel váltak el, mint férfi kollégáik, vagy azok, akik jelölésüket végül nem váltották szoborra. A listán olyan színésznők szerepeltek, mint Bette Davis, Halle Berry, Kate Winslet, vagy Sandra Bullock: ők mind röviddel azután jelentették be házasságuk végét, miután átvették az arany szobrocskát.

A kultikus arany szobrocskát, az Egyesült Államok egyik legrangosabb filmművészeti díját 1929 óta adják át több kategóriában. A szobor nevét az első díjátadón még senki sem tudta: a legenda szerint a szobrot Margaret Herrick, az Akadémia első könyvtárosa nevezte el: miután körbejárta új munkahelyét és alaposabban megnézte az aranyszobrot, megállapította, hogy az nagyon hasonlít texasi nagybácsikájára, Oscar Pierce-re.

AJÁNLOTT LINKEK:

Átkot hoz a színésznőkre az Oscar-díj! (Life.hu)
Tudjon meg még többet az Oscar-díj történetéről (wikipedia.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik