Élet-Stílus

Nagy László volt az év lúzere

A honlapunk olvasói szerint a sportban Nagy László, a Barcelona világklasszis kézilabdázója volt a tavalyi év lúzere.

A magyar klasszis nyilván nem a pályán nyújtott teljesítménye miatt kapta meg a voksok 39,83 százalékát, amely az első helyet jelentette a számára az év lúzere-szavazáson.

Sokkal inkább az általa, körülötte gerjesztett cirkusz miatt, hiszen nyíltan sohasem beszélt arról, hogy spanyol válogatott lenne, viszont különböző indokokkal mindig lemondta a szereplést a magyar csapatban. Ősszel aztán taktikát váltott, nyílt levelében a nagy tornákon kapott napidíj mértékét és a biztosítás feltételeit kifogásolta, s erre vezette vissza, hogy már több mint másfél éve nem szerepel a nemzeti csapatban.

A stratégia lehetett volna szimpatikusabb: 2009-ben nyugodtan be lehetett volna vallani a spanyol terveket, a karibi és délszláv légiósokkal virító magyar kézilabdában talán egy ellentétes „mozgás” nem lett volna kirívó. A folyamatos hinta-palinta viszont igen.

Nagy László mögött a második helyen a hétszeres Forma-1-es világbajnok, a hírnevét idei gyengélkedésével megtépázó német Michael Schumacher végzett, míg a harmadik Alberto Contador spanyol kerékpáros lett, akiről a Tour de France-sikere után kiderült, nem csak a győzni akarás hajtotta. A magyarázat szerint a tiltott szer romlott húsból (?!) került a szervezetébe.

A nevezettektől jócskán leszakadva – a voksolás jellegét tekintve ez pozitívum – Wayne Rooney, a Manchester United angol válogatott labdarúgója lett a negyedik, aki sérülése utáni gyenge teljesítményét magánéletbeli kilengéseivel, majd szerződéshosszabbítás előtti “hisztijével”, távozási szándékának bejelentésével „fejelte meg”. A veretlenségét utolsó versenyén minimális különbséggel elveszítő amerikai csodaló akár nyertesnek is tekintheti magát, miután kevés szavazatot kapott a 2010-es év lúzere-szavazáson.

Végeremény

1. Nagy László (magyar, kézilabdázó) 39,83%
2. Michael Schumacher (német, autóversenyző) 23,16%
3. Alberto Contador (spanyol, kerékpáros) 22,94%
4. Wayne Rooney (angol, labdarúgó) 11,04%
5. Zenyatta (amerikai, ló) 3,03%

Ajánlott videó

Olvasói sztorik