Élet-Stílus

2010 sztármodellje: Mihalik Enikő

Dagadhat Békéscsaba keble! Enikő óriási utat járt be szülővárosától New Yorkig: pedig még csak 23 éves.

A kis hungarikum Enikőnk hihetetlen sok megkeresésnek tett eleget az idei évben. A legnagyobb divatcégek ruháiban pózol, álom gázsit keres, Leonardo Dicaprioval jár ebédelni és megmaradt hihetetlenül szerény és kedves lánynak. Az ezerarcú szupermodell képeiből most összeválogattunk tizenegyet- nem volt könnyű feladat! Volt, amikor kampókkal húzták szét az arcát, megmozgatták melleit az állóképeken, katonanőként masíroztatták, vagy luxus prostiként meztelenkedett. Tekintsünk hát vissza a 2010-es év legnagyobb port kevert Mihalik Enikő divatfotókra!

Enikő, az ikon

Enikő különlegessége az ausztrál Russh magazinnak is feltűnt. Ezért a decemberi/januári összevont számában közöltek egy összeállítást a modell sokarcúságáról „Enikő is everything” címmel. A magazin szerkesztője, Stevie Dance közreműködésének köszönhető, hogy nincs két egyforma stílusú kép a válogatásban. A fotós Benny Horne volt, a ruhák pedig javarészt Jil Sander, Emilio Pucci és Alexander Wang kreációi voltak.


Extra nagy séróval és csupasz pasival

A spanyol Harper’s Bazaar októberi számában nem csak a hatalmas és göndörödő fürtöknek hála lettek meghökkentőek Enikő képei, hanem Brad Kroenig meztelen látványának is. A csupasz Bradnek nagy hatása volt a divatrajongók körében.

Katonadolog

A Vogue Paris nagyon kedvelheti Enikőt, mert több hónapon át szerepeltette hasábjain. A márciusi számában katonák ihlette divatruhákban láthatjuk a magyar modellt másodmagával. A khaki és a zöld ruhákat Anastasia Barberi stylist válogatta össze és Cedric Buchet fotózta.

Kampók az arcban fotó

Ezt a képet a plasztikai sebészet kritikájának szánhatták és szintén a márciusi Vogue Paris számába készült. Enikő arcának és melleinek a kihúzása a valóságban nem volt ennyire látványos, a grafikusok utómunkája viszont annál inkább. A ráncfelvarrás karikatúrája akar lenni a meghökkentő kép.

Tudománnyal a természetért

A Harpers’s Bazaarban a klímaváltozás volt terítéken, így Enikő márciusa igen mozgalmas volt idén. A fotósorozaton egy elszánt tudós bőrébe és megint katonás cuccokba bújhatott a békéscsabai lány. A képeket Peter Lindbergh fotós készítette. A modern military ruhákat Jean Paul Gaultier és Marc Jacobs biztosította.

Kemény edzésben

A Gentlewoman első számához a magyar modellt fotózták edzőtermi gépek használata közben. A képeken ezúttal nincs meztelenkedés. A fotók kuriózuma az a vastag talpú cipő, amiben még járni is nehéz lehet, nemhogy edzeni. Alasdair McLellan fotózta az anyagot és Jonathan Kaye igazgatta az összképet.


Festménybe zárva

A 25 magazin számára egy félig akt fotósorozat készült magyar modellünk felsőtestével. A Ghost of Gustáv Klimt című sorozatot a festészet inspirálta, pontosabban a névadó Gustav Klimt. Az osztrák festő stílusában alkotott Derek Kettela fotós.

Erotika minden mennyiségben

A francia Vogue áprilisi számához megint Enikőt kérte fel. A képek egy ékszer-kollekció népszerűsítéséhez készültek, de mivel az erotika mániás Terry Richardson fotózta, így lett benne csavar bőven. Mihalik Enikőből és kollegájából csak olyan részletek látszanak, mint például David Agbodji feneke, amibe Mihalik Enikő markol, miközben arccal hozzásimul. De van olyan kép is, amin kollégája karjába harap. Mindenki gondoljon arra, amire akar…

Mozgó mellek titkai

A NOWNESS multimédia-projekt volt az úttörő vállalkozás, aminek keretén belül mozgást vittek néhány állóképbe. Sebastian Faena filmrendező és fotós sorozatának az a különlegessége, hogy a fedetlen keblű Mihalik Enikő több felvételen is megmozdul, pózt vált- a néző legnagyobb meglepetésére. Persze a valódi cél a viselt luxusékszerek népszerűsítése volt.

A luxus prosti élete

Enikőnek, a Vogue Nippon augusztusi számában megformált karaktere az a nő, aki drága ékszerei és párducmintás ruhái dacára szeret kivillantani ezt-azt. Lehetőleg a férfirajongók orra előtt. Meg kell hagyni, ez a szerep is remekül állt a modellnek.


Focista feleségként

A V magazin 66. számában Carlyne Cerf de Dudzeele stylist segítségével több modellből is focista feleséget csináltak. Vagy inkább focista feleségek karikatúráját. Enikő is erősíti a meztelenkedő, telefonálgató, cigarettázó asszonyok csapatát. Egyik képen például a kilátón dohányzik egy magas szárú csizmában és szőrme táskában. Egy másikon már testfestéssel láthatjuk pózolni.

A videón megtekinthető, hogyan éli Mihalik Enikő mindennapjait Amerikában, s hogy mennyit költ ruhákra a szupermodell.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik