Élet-Stílus

Kinevezték az Inter új vezetőedzőjét

A brazil Leonardo vezetőedzői állást kapott karácsonyra: ő váltja a kirúgott spanyol Rafa Benítezt az Internél.

Arról nincsen tudomásunk, hogy az előző szezonban triplázó Inter vezetői karácsonyi ajándéknak szánták-e Leonardo kinevezését, vagy csak a véletlen műve, hogy éppen Szenteste napján sikerült vele megállapodni – mindenesetre sokakat megleptek azzal, hogy péntek este bejelentették, hogy a 41 éves brazil szakemberé az Inter kispadja.

Főleg azután, hogy Massimo Moratti klubelnök bejelentette, december 27. előtt nem nevezik meg az új trénert, aztán alig egy óra elteltével a következő hír állt az Inter weboldalán. „Üdvözöljük Leonardót az Inter vezetőedzőjeként. Néhány perccel korábban sikerült vele megállapodni arról, hogy 2012. június 30-ig a csapatunkhoz szerződik.”

Leonardo alkalmazása több okból is meglepő, és még nem is az kívánkozik az élre, hogy kevés tapasztalattal bír – mindössze egy szezont húzott le szakvezetőként – sokkal inkább az, hogy ő a városi rivális AC Milan „embere”, játékosként és edzőként is a milánói ellenlábast erősítette. Persze meglehet, az erősítette szó edzői tevékenységére erős kifejezés, miután a bajnokságot csak a harmadik helyen zárta a csapattal az előző szezonban, amelynek végén mennie kellett, míg a BL-ből már a 16 között „kizuhant”.

„Hihetetlen”, „Áruló!”, „Nagyon furcsa döntés ez…” – íme néhány, hízelgőnek nem nevezhető reakció a kinevezése kapcsán, amely az egyik közösségi oldalon jelent meg.

Leonardo elődjének, Rafa Beníteznek a talpára csütörtökön került útilapu az Internél, amely az előző szezonban José Mourinho irányításával mindent megnyert, a Liverpooltól érkező spanyollal ugyanakkor korántsem villogott. Benítezt a klubvilágbajnoki diadal sem mentette meg, miután a címvédő kék-feketék mindössze a hetedik helyen állnak jelenleg a Serie A tabelláján úgy, hogy 13 ponttal maradnak le a listavezető AC Milan mögött.

Ha ez önmagában nem lett volna elég a váltáshoz, Benítez még azzal is nehezítette a helyzetét, hogy megpróbált „hárítani” – a gyenge szereplést ugyanis azzal magyarázta: a vezetők ellenállása miatt nem erősíthette meg az együttest úgy, ahogy szerette volna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik