Élet-Stílus

Venezuelai pilóta a Forma-1-ben

A Williams hivatalosan bejelentette, hogy 2011-ben a GP2-es bajnok venezuelai Pastor Maldonado lesz Rubens Barrichello csapattársa.

A Williams Abu-Dzabiban, közvetlenül a szezonzáró után közölte, hogy míg a veterán brazil Rubens Barrichellóval szerződést hosszabbított, ugyanakkor megvált az újonc német Nico Hülkenbergtől, akinek a helyére a venezuelai Pastor Maldonado érkezik.

„Kitüntetve érzem magam, amiért a Williams engem választott. Nagyszerű zárása ez az egyébként is elképesztő évemnek. Abu-Dzabiban teszteltem már a csapattal, és alig várom, hogy folytassuk a közös munkát, hogy a lehető legjobb formában kezdhessük a következő idényt” – magyarázta csütörtökön Pastor Maldonado.

„Hosszú idő után most először vezet majd a személyemben venezuelai pilóta Forma-1-es autót, és ezért nagyon szeretném jó eredményekkel meghálálni az országom támogatását, amellyel idáig juthattam” – tette hozzá 25 esztendős versenyző.

Maldonado egyébként a Forma-1 történetének második venezuelai pilótája, honfitársa, Johnny Cecotto 1983-84-ben 18 futamon állt rajthoz autósport királykategóriájában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik