Élet-Stílus

Messi megtréfálta a brazilokat

A barcelonai klasszis góljával Argetína újabb nagy skalpot gyűjtött be: a világbajnok spanyolok 4-1-es elkalapálása után ezúttal az örök riválist sikerült térdre kényszeríteni. Videó.

Az argentinok és a brazilok olyan kottából játszottak Dohában, amilyenből húsz éve az olaszországi világbajnokság nyolcaddöntőjében.

Húsz éve Brazília végigtámadta a találkozót, ám elég volt egy kis kihagyás, és Maradona (no meg a cselsorozat utáni passzt értékesítő Caniggia) eldöntötte a továbbjutást. Ezúttal is nyomtak a brazilok, ám Messit nem hiába emlegetik egyre többször Maradona-utódként.

Az első percektől a brazilok tűntek elszántabbnak, a gyors tempójú első félidőben előbb a Heinzét rendre megforgató Alves lőtt felső lécet, majd szöglet után David Luiz fejelhetett tisztán, de ő is hibázott. A játékrész legnagyobb helyzetét a válogatottba hosszas száműzetés után visszahívott Ronaldinho tékozolta el: a középpályásnak már csak Romerót kellett volna leküzdenie, ehelyett rossz megoldást választott.

Az első negyvenöt perc végefelé a szép lassan belerázódó argentinok is meg-megvillantak, Higuaín előbb egy távoli (s kissé lecsúszott) lövéssel, majd egy szöglet utáni fejessel okozott kellemetlen pillanatokat. Az utolsó percben Messi remek – Zanettit, Banegát és Higuaínt is érintő – csapatjáték után a tizenhatosról próbálkozhatott, kevéssel tévesztett célt.

Térfélcsere után Neymar igyekezett (a fiatal támadó mindkét helyzetét elpuskázta), majd az argentin támadásokba új életet lehelő Lavezzi emelt be tökéletesen szélről, a nápolyi passzát azonban elszórakozta a palermói Pastore.

A második félidő derekára a meccs szépen leült, a hagyományos argentin-brazil barátság jegyében a játékosok elkezdtek inkább egymás faragásával törődni, csupán Ronaldinho és Alves veszélyeztetett szabadrúgásból.

Argentína-Brazília – összefoglaló:


Már-már mindkét csapat a hármas sípszót várta, amikor Messi a félpályánál labdát kapott, majd remek felfutás után ballal Victor hálójába lőtt. Az argentinok legyőzték „ellenségüket”, viszont ahogy a brazil középpálya olykor szinte nyögött az ötlettelenség alatt (a helyzetek legtöbbje a két örökmozgó felfutó hátvéd érdeme), az argentinoknál épp az a csapatrész tűnt sebezhetőnek, amely korábban annyi hírnevet szerzett magának – a védelem.

Barátságos mérkőzés:
Argentína-Brazília 1-0 (0-0)
Doha, Kalifa stadion, 49 ezer néző. Vezette: Balideh (katari)
Gól: Messi (91.)
Brazília: Víctor – Dani Alves, Thiago Silva, David Luiz, André Santos – Lucas, Ramires (Jucilei, 85.), Elías, Ronaldinho (Douglas, 72.) – Robinho, Neymar (André, 76.).
Argentína: Romero – J. Zanetti, Pareja, Burdisso, Heinze – Banega, Mascherano, Pastore (D’Alessandro, 70.) – Lionel Messi – Higuaín (Lavezzi, 46.), Di María.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik