Élet-Stílus

Hózáporok jönnek

A csütörtök-pénteken érkező csapadékos időjárást a jövő hét közepétől egyre hűvösebb, de szárazabb idő váltja, szerdától országszerte kialakulhatnak hózáporok.

Szerdán keleten még nagyrészt napos idő időre számíthatunk, nyugaton viszont egyre több lesz a felhő. Délután délnyugaton, nyugaton, éjszaka északkelet felé terjeszkedve mind többfelé várható eső, zápor – írja honlapján az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ). Csütörtökön délnyugat felől hosszabb-rövidebb időre felszakadozik a felhőzet, északkeleten azonban estig túlnyomóan borult időre van kilátás.

Pénteken, illetve az időszak második felében erősen felhős vagy borult lesz az ég, sokfelé kell esőre, záporra számítani. Szombaton a változó felhőzet mellett több órára kisüt a nap, vasárnap és hétfőn azonban ismét jelentős mennyiségű csapadékra számíthatunk. Az éjszakai hőmérséklet 2 és 8 fok között alakul, helyenként talajmenti fagy is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 15 fok között valószínű – áll a met.hu-n.

A csapadékot hozó mediterrán ciklont a jövő hét első felében hűvösebb, de szárazabb időjárás váltja fel – tudtuk meg az OMSZ-től. Egyes számítógépes modellek szerint szerdán az ország több pontján kialakulhat hózápor, ám ennek valószínűségét az időmúlásával a szakemberek még módosíthatják.
Most még úgy fest, hogy szerdától lokális méretű havazásra számíthatunk, ami azt jelenti, hogy egy-egy várost vagy területet akár 2-3 centiméteres hólepel is boríthat, míg 10 kilométerrel távolabb semmit nem tapasztalhatunk. Országos havazás tehát nem lesz, de az utakon már problémát okozhat a téli csapadék.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik