Élet-Stílus

Vettel két napig bulizik

Két nap bulizás után sivatagi túra és tesztelés vár Sebastian Vettelre, a Forma-1 2010-es világbajnokára.

A 23 éves német versenyző – miután megnyerte a vasárnapi Abu-Dzabi Nagydíjat és világbajnokká avatták – este még a Red Bull-istálló helyszíni garázsában mulatott: a hangszórókból kemény rockzene szólt, apja, Norbert önfeledten „léggitározott”, a szerelők pedig „Sebastian Vettel 2010 World Champion” feliratú pólóban pezsgőztek.

„Ez a mi pillanatunk, és azt csináljuk, amihez a legjobban értünk: bulizunk! – ujjongott a győztes, míg a milliárdos csapattulajdonos, Dietrich Mateschitz annyit tett hozzá: „Egy álom vált valóra. Sebastian még néhányszor világbajnok lesz, ebben biztos vagyok.”

Otthonról többek között Christian Wulff államfő, Angela Merkel kancellár és Joachim Löw, a világbajnoki bronzérmes német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya is gratulált a hősnek, aki hétfőtől a salzburgi repülőtér 7-es hangárjában folytatja az ünneplést.

A hétszeres vb-első Michael Chumacher is megszorította Vettel kezét (MTI/EPA)

A hétszeres vb-első Michael Shumacher is megveregette Vettel vállát (MTI/EPA)

A tévéinterjúk és a Red Bull idényzáró sajtótájékoztatója után, szerdán aztán már vissza is repül Abu-Dzabiba, ahol kétnapos quad-túrán vesz részt a sivatagban, majd újra jönnek a dolgos hétköznapok: pénteken és szombaton az Forma-1 új gumiszállítójának, a Pirellinek az abroncsait teszteli majd a számára nagyon szép emlékű Yas Marina-pályán.

A 23 esztendős és 134 napos Vettel sikerével az F1 legfiatalabb világbajnoka lett. Az eddigi rekorder Lewis Hamilton volt, aki 2008-ban 23 évesen és 301 naposan győzött.
—-Sajtóvisszhang—-

Németország
Bild:
„Csoda, könnyek és egy világbajnok. Németország Vettel-lázban ég!”

Express:
“Ezek a könnyek azt jelentik, hogy ünnepelhetünk.”

Frankfurter Allgemeine Zeitung:
„A koraérett csodagyerek, Vettel megmutatta, mennyire fegyelmezetten kell megdolgozni a sikerért. Nem csoda, hogy természetes, könnyed stílusa megbabonázta az egész német szurkolótábort.”

Süddeutsche Zeitung:
„Vettel megérdemelten lett világbajnok. Tehetség, elszántság, erős idegzet. Vettelnek nem volt szüksége segítségre, a vb-címet saját erejéből nyerte meg.”

Frankfurter Rundschau:
“Vettel, a szerencse fia.”

Olaszország
La Gazzetta dello Sport:
„Micsoda keserű finálé. A Ferrari mindent rosszul csinált és eldobta a bajnoki címet. A rosszul megválasztott stratégia keresztbetett Alonsónak. Vettel a bébi-világbajnok, Schumacher örököse: szupergyors és teljes erőbedobással küzd. Vettel úgy vezetett, mint a Ferrari korábbi hétszeres világbajnoka. A Red Bull lemondott a csapatutasításról, s ezért még több tiszteletet érdemel.”

Corriere dello Sport:
„Fatális tévedés az utolsó futamon. Micsoda óriási csalódás. A Ferrari stratégiája teljesen rossz volt. Vettel két vállra fektette Alonsót és a Ferrarit is.”

Tuttosport:
„A Ferrari öngyilkosságot követett el az őrült stratégiával. Az olaszok bátortalanok voltak, Alonso egymagában nem tudott tenni semmit.”

Corriere della Sera:
„A Ferrari öngólt lőtt. Micsoda ajándék! Vettel a Forma-1 királya.”

La Reppublica:
“A Ferrari saját magát verte meg és Vettelnek ajándékozta a trófeát.”

Libertá:
„Hallgatnak a dudák és sírnak a tifosik Maranellóban. A Ferrari odaajándékozta Vettelnek a világbajnoki címet. Katasztrófa.”

Il Secolo XIX:
„Öngyilkosság a Ferrarinál. A végén az erősebb nyert: Sebastian Vettel!”

Nagy-Britannia
Daily Mirror:
„Sebastian Vettelt azért büntették meg a Forma-1-ben eltöltött első 10 másodperce alatt, mert gyorsan hajtott a boxban. A német azóta sem vette le a lábát a gázpedálról.”

The Sun:
„Vettelé a dicsőség, Alonso csodálkozhat – a Fair Play diadala, amely megakadályozta, hogy Alonso csalással szerezzen vb-címet, miután Felipe Massának oda kellett ajándékoznia első helyét a spanyolnak Németországban.”

Daily Mail:
„Győzött az igazság. A Forma-1 legfiatalabb világbajnoka, Vettel üvöltött a boldogságtól, miután Alonso beleszaladt egy kiütéses vereségbe.”

Independent:
„A Red Bull fiatal hercegét Abu-Dzabiban koronázták királlyá.”

Guardian:
„Tíz pole pozíció és öt győzelem után a 23 éves német megérdemelten lett világbajnok egy olyan szezon végén, amelynek során a szerencse minden versenyzőt cserben hagyott néhányszor.”

Oroszország
Kommerszant:
„Győzelem orosz támogatással: Vitalij Petrov feltartotta Alonsót, Vettel – a fiatal, határtalanul érzelmes német – pedig a Forma-1 legfiatalabb világbajnoka lett.”

Svájc
Blick:
„Királyi világbajnoki finálé. Amennyire nyögvenyelősen indult március 14-én, hosszú procedúra után 24 résztvevővel a Forma-1-es szezon, legalább annyira nem volt unalmas a 2010-es világbajnokság.”

Neue Zürcher Zeitung:
„Sebastian Vettel huszáros hajrája elfeledtette a csapatutasítással kapcsolatos spekulációkat, s Abu-Dzabiban csak a sportteljesítmény számított. Vettel, a mezőny legerősebb idegzetű versenyzője, a legerősebb autóval lett megérdemelten világbajnok.”

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik