Élet-Stílus

Capello: labdarúgók, ne piáljatok!

Az angolok szövetségi kapitánya, Fabio Capello szeretné, ha játékosai nem fogyasztanának rendszeresen alkoholt.

Fabio Capello, az angol válogatott szövetségi kapitánya figyelmeztette a játékosait, hogy a túlzott alkoholfogyasztás negatívan befolyásolhatja a labdarúgó karrierjüket.

„Ha egy játékos sokat iszik, rövidebb lesz a pályafutása. A labdarúgóknak meg kell érteniük, milyen hatást gyakorol a szervezetükre az alkohol. Nem hiszem, hogy egyáltalán lehetséges élsportolónak lenni úgy, hogy az illető minden mérkőzés után leissza magát…” – mondta atyáskodóan az olasz szakvezető, aki korábban az AS Romát, a Juventust, az AC Milant és a Real Madridot is gardírozta – méghozzá nagy sikerrel.

Az angol futballban amúgy jelentős szerepet tölt be az „ivási kultúra”, az utóbbi időben többen is felszólaltak ennek visszaszorítására, viszont még többen vannak azok, akik szívesen gurítanak le néhány pofa sört, egyesek a pedig cigarettát sem vetik meg. Már Ashley Cole-t, Wayne Rooneyt és Wayne Bridge-et is lencsevégre kapták füstölögve.

Nem csak az angol focisták isznak

Még az idei vancouveri téli olimpia előtt, 2009. október 22-én kapták ittas vezetésen a később aranyérmes amerikai négyesbob-válogatott tagját, akinek csak most decemberben lesz a pere. Steven Holcombot a csapat egyik ötkarikás bázisán, Park Cityben fogták el, mivel vérében a megengedett érték közel két és félszeresét mérték. Akkor rövid időre őrizetbe is vették, de az ügy csak most folytatódik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik