Élet-Stílus

Pontokat vesztett a Bayern

Nem akar összejönni a jó szereplés a Münchennek a bajnokságban, ezúttal egy gólgazdag mérkőzésen engedték ki kezükből a három pontot, és a végén még az egynek is örülhettek.

Nem kezdett jól a Bayern, az 4. percben Herrmann lábáról csúszott le a beadás, megzavarva Buttot, a labda egyenesen a kapuba szállt. Öt perccel később azonban egyenlítettek a müncheniek, Kroos oldalról jövő szabadrúgása pont Gomez fejére érkezett, aki három méterről nem hibázott. A 40. percben Schweinsteiger kapott laposan egy beadást, és a csatár gyönyörű mozdulattal, az ötös vonaláról sarkazott a kapuba. Nem örülhetett azonban tiszta szívből, mert a félidő vége előtt az Altintop lerántásáért megítélt büntetőt kapufára rúgta, így végül csak egygólos előnnyel mehettek a szünetre.

Ez pedig a második játékrészben kevésnek bizonyult. Előbb Reus kapott jó labdát, amit távolról lőtt be, majd ő ugratta ki Camargót, aki egy védő mellett elhúzva a labdát, könnyedén szerezte meg a vezetést a Mönchengladbachnak. Ekkor azonban a hazaiak elkövették azt a hibát, hogy megpróbálták kivédekezni a hátralévő 30 percet, teljesen feladva a támadásokat. Ezt végül Lahm bosszulta meg, aki egymaga tört be az ötös sarkához, ahonnan a hosszú felső sarokba lőtt.

Míg a Bayern München gólgazdag döntetlent játszott az utolsó Mönchengladbach otthonában, addig a Mainz a Freiburgtól, a Hoffenheim pedig a Hamburgtól kapott ki. A Hoffenheim ezzel lecsúszott a dobogóról, helyét az a Frankfurt vette át, amelyik hazai pályán szerezte meg a három pontot.

Bundesliga, 11. forduló:
Eintracht Frankfurt – Wolfsburg 3-1 (2-0)
Gól: Gekasz (26., 55 – büntetőből), Schwegler (39.), ill. Dejagah (66.)

Freiburg – Mainz 1-0 (0-0)
Gól: Cisse (64. – büntetőből)

Hamburger SV – Hoffenheim 2-1 (1-1)
Gól: Westermann (45.), Petric (83.), ill. Salihovic (6. – büntetőből)

Mönchengladbach – Bayern München 3-3 (1-2)
Gól: Herrmann (5.), Reus (56.), Camargo (61.), ill. Gomez (11.), Schweinsteiger (40.), Lahm (84.)

Nürnberg – 1. FC Köln 3-1 (2-1)
Gól: Hegeler (11.), Gündogan (43.), Schieber (90.), ill. Geromel (16.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik