Élet-Stílus

Dzsudzsák és Szalai is betalált

Meglepetés meglepetés hátán a német kupasorozatban. A Bundesliga első öt helyezettje közül már csak a Hoffenheim van versenyben, ugyanis a listavezető Mainz és az üldöző Dortmund is búcsúzott, de az ötödik helyezett Leverkusen sem lehet büszke a szerdai teljesítményére. Hollandiában Dzsudzsák ismét góllal és gólpasszal virított.

A magyar válogatott Szalai Ádám góljával szépített a Bundesligában éllovas Mainz a másodosztályú Alemannia Aachen vendégeként, de az egyenlítést és a továbbjutást már nem sikerült kiharcolnia a Német-kupa 2. fordulójában.

A 22 éves csatár a mérkőzés 63. percében, csereként lépett pályára, s öt perccel ezután fejjel talált be a házigazdák kapujába. A tartalékosan kezdő (Szalai mellett Holtby is a padon csücsült az első félidőben) mainziak számára sajnálatos módon ekkor már két góllal vezetett a házigazda, az első találatot a válogatottban is megfordult Benjamin Auer szerezte, a másodiknál pedig alaposan elsült Höger lába.

Aachen-Mainz – összefoglaló:


A Dortmund és a Leverkusen döntetlen után büntetőkkel maradt alul a Mönchengladbach és a Kickers Offenbach vendégeként (a dortmundiaknál Barrios és Lewandowski, a leverkusenieknél az egy büntetőt a rendes játékidőben is kihagyó Helmes rontott), s mindez azt jelenti, hogy az élvonal dobogósai közül már egy sincs versenyben (a Hannovert még az első körben búcsúztatta az Elversberg).

Hollandiában is született „magyar gól”, s válogatottbeli társával ellentétben Dzsudzsák Balázs győzelemnek is örülhetett. Az Eredivisie 11. fordulójában a hétvégén a Feyenoordot tíz góllal megszóró PSV a Vitesse vendége volt Arnhemben.

A vasárnapi hősök – a rotterdamiak ellen első mesterhármasát jegyző – Jonathan Reis, valamint a brazil góljánál pazarul beadó Dzsudzsák büntetőjével legyőzték a jelenleg kiesőhelyen szerénykedő hazaiakat.

Vitesse-PSV – összefoglaló:


Német-kupa, 2. forduló:
Alemannia Aachen (II. osztályú)-Mainz 2-1 (1-0)
Gól: Auer (26.), Höger (60.), illetve Szalai (68.)
Eintracht Frankfurt-Hamburg 5-2
Hallescher FC (IV.)-Duisburg (II.) 0-3
Hoffenheim-Ingolstadt (II.) 1-0
Chemnitzer(IV.)-Stuttgart 1-3 – h.u.
Elversberg (IV.)-Nürnberg – 0-3
Mönchengladbach-Leverkusen 1-1, 11-esekkel 5-4
Offenbach (III.)-Dortmund 0-0, 11-esekkel 4-2

Eredivisie, 11. forduló:
Vitesse-PSV Eindhoven 0-2 (0-1)

Gól: Reis (32.), Dzsudzsák (61., 11-esből)
Groningen-Den Haag 3-1
Ajax-Heerenveen 3-1
De Graafschap-AZ Alkmaar 2-1
Willem II- Twente 1-3
Feyenoord-Venlo 3-0
Utrecht-Excelsior Rotterdam 2-0
Az élcsoport:
1. PSV 27 pont, 2. Twente 25, 3. Ajax 24, 4. Roda 22

Ajánlott videó

Olvasói sztorik